Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (77)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po čtvrté sérii se nám ihned navazuje tam, kde vše skončilo a prvních pět dílů je na tom kvalitativně zatím dost podobně právě se čtvrtou sérií. Největšími zklamání tu jsou rozhodně nepřehledné přestřelky, kterých je tu poměrně hodně a na kterých si tvůrci mohli dát více záležet (hold Španělé jsou více přes emoce, akce v tomto seriálu lehce hapruje) a poté poslední díl, u kterého jsem možná trošku zaujatý, ale zbavit se už několikáté velké hvězdy seriálu neháže dobré světlo na finálních 5 dílů, které přijdou v prosinci. Krom toho jsem si ale všech pět dílů užil s nadhledem. 5. série Part 1 - 80% Tak nám dnes - 3.12. 2021 dorazilo posledních pět finálových epizod tohohle, dnes již můžu říct, kultovního strhujícího seriálu, který nám čtyři roky zpátky naprosto vyrazil dech vším, co máme v seriálech rádi od neustálého napětí, naše oblíbené postavy pojmenované po všech možných městech až po infarktové zvraty, které dost většinou způsobovala nejspíše nejoblíbenější postava ze všech - Profesor. A přesně tohle najdeme i v posledních pěti dílech. Musím pochválit tvůrce, že za pochodu dokázali vymyslet takových geniálních scénářů, díky kterým jsem měl možnost si tenhle seriál naprosto vychutnat a legitimně s postavami sdílet obě loupeže. Ale taky k posledním pěti dílům, oproti PART 1 nám tu opět zmizely jediné dvě slabiny a to občasné nelogické činění postav a nepřehledné přestřelky, která tu už nebyla ani jedna a naopak se tu přiostřilio ve všech pozitivech. Highlightem posledních dílů je tu Sierrová, která tu vyloženě kraluje, což je něco, co bych po událostech z PART 1 absolutně nečekal. A nebudu lhát, když řeknu, že jsem se bál samotného konce, ale tvůrci prokázali svoji kvalitu, a i když lidé čekali jiný konec, tak tu po právu nemůžou nic namítávat, protože konec (a všech posledních pět dílů) byl naprostý emocionální kolotoč, ve kterém jsou Španělé nejlepší a seriálem LA CASA DE PAPEL si to jenom obhájili. Brilantní a chytré zakončení příběhu páté série. Bude mi to chybět. 5. série Part 2 - 95% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z divácky nejúspěšnějších seriálů posledních let dospěl do svého ultimátně očekávaného konce a třebaže ono vyvrcholení spousta striktních obdivovatelů chválí, já jsem upřímně zklamán. Po pro mě nepříliš poutavé 3. a 4. řadě přišla 5. v září s absolutním oživením upadající seriálové značky a neváhal jsem hodnotit tak, jako kdysi v první sérii. Prosincové zakončení jsem vyhlížel jako 5leté dítě Ježíška, nakonec jsem ale dostal směsici překombinovaných zvratů, které skvěle fungovaly v případě první loupeže, teď už ale zkrátka nemohou nikoho ohromit. Svět byl zaslepen, já ne, finále jsem si představoval jiné, ale stále jde o seroš, který si i v mém srdci našel důstojné místo. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Trilobitter 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Profesor dokázal vytvořit iluzi, že ví, kde je nakradený zlato, tak i poslední dvě série Money Heist dokázaly vytvořit iluzi, že jde o kvalitní šou, nikoliv o vypočítavej shit nastavovanej jen proto, aby Netflix vydělal pár dalších miliard. Poslední série je vedle totální nudy taky fakt trapná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaný závěr je tu. Poslední série je jednoznačně nejintenzivnější a nejakčnější a právě v tom je její hlavní problém. Na pohled vše pořád vypadá dobře a má to i své napínavé momenty, ale vše působí strašně nepřesvědčivě a nekonečné přestřelky mezi dvěma skupinami začnou po čase nudit a nezachrání to ani emocionální scény obětování. I přes pocit, že se zde neustále něco děje je závěrečná série nejslabší ale naštěstí vše zachraňuje sice nelogický ale šikovně vymyšlený konec, který je příjemnou tečkou za celým seriálem. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně nám ta telenovela skončila. Nerad to přiznávám, ale samotný závěrečný díl je vážně skvělý, povedlo se to zakončit. Na druhou stranu bylo v páté sérii skoro vše stejné jako dřív. Koukalo se na to sice hezky, je to vážně kvalitně natočené, ale ty akce byly naprosto nesmyslné. Nevadí mi nelogičnost profesorových nápadů (jediné, co mě dost zarazilo, tak bylo přestrojení za popelnice), ale vadí mi, že se tam střílí habaděj a skoro nikdo nechcípne. Vystřílí se tam během chvíle miliony střeliva, všichni jsou z toho v prdeli, ale většina nemá ani škrábanec. A scéna s granátem mě pobavila až až. Dementní romantika taky nechybí. První polovina série je vážně strašná, druhá je naštěstí mnohokrát lepší (včetně flashbacků). Za finální epizodu přidávám třetí hvězdičku. Nakonec musím pochválit i postavu Tamaya, jeho herec se do toho vžil úplně fantasticky, ten byl super. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Nákladní automobily, kterými je odváženo zlato, jsou typ Mercedes Atego. Ty ale mají nosnost max 9,5 tuny. Na přepravu 90 tun by jich potřebovali deset a ne jen dva. Také když se převáží celý baráček a v něm má být všechno zlato, tak by to nešlo, jelikož žádné běžné nákladní auto nemá nosnost 90 tun. (xisp)
  • Ve scéně, kde se Berlín (Pedro Alonso) baví se svým synem v restauraci, je slyšet píseň „ily (i love you baby)“ od zpěváka Surf Mesa. (orionn12)
  • Ve 37. minutě slyšíme v pozadí skladbu „Kingston Town“ od britské hudební skupiny UB40 z jejich alba „Labour of Love II“, které vyšlo v roce 1989. (Trajektt)

Reklama

Reklama