Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (77)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina závěrečné řady vsadila spíše na střílečku a díky tomu se jedná dost možná o tu nejslabší pasáž celého seriálu. Ale pak přijde druhá polovina a tam se španělský hit La Casa De Papel jako kdyby nadechnul a uvědomil si, že tenhle seriál nebyl nikdy o střílečce, ale o napětí, zvratů, a šachovou partii Profesora s policií. Konec se tvůrcům opravdu povedl a já jsem byl v závěru napjatý, až jsem se dokonce z toho zpotil a hlavně jsem byl emocionálně vyčerpán... tohle se mi stalo naposledy u seriálu LOST. La Casa De Papel mi bude sakra chybět. Závěrečné titulky jsou podobně úžasný jako v Avengers: Endgame. Jen je škoda, že na konci jsme nedostali nějaké scény z minulosti s Nairobi, Moskvou i s Oslou. Škoda, ale jinak s koncem jsem maximálně spokojen. Celkově 5 řadu hodnotím 7,5/10. samotný závěr/ druhá polovina si zaslouží 9/10. :-) Více zde: recenze ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně nám ta telenovela skončila. Nerad to přiznávám, ale samotný závěrečný díl je vážně skvělý, povedlo se to zakončit. Na druhou stranu bylo v páté sérii skoro vše stejné jako dřív. Koukalo se na to sice hezky, je to vážně kvalitně natočené, ale ty akce byly naprosto nesmyslné. Nevadí mi nelogičnost profesorových nápadů (jediné, co mě dost zarazilo, tak bylo přestrojení za popelnice), ale vadí mi, že se tam střílí habaděj a skoro nikdo nechcípne. Vystřílí se tam během chvíle miliony střeliva, všichni jsou z toho v prdeli, ale většina nemá ani škrábanec. A scéna s granátem mě pobavila až až. Dementní romantika taky nechybí. První polovina série je vážně strašná, druhá je naštěstí mnohokrát lepší (včetně flashbacků). Za finální epizodu přidávám třetí hvězdičku. Nakonec musím pochválit i postavu Tamaya, jeho herec se do toho vžil úplně fantasticky, ten byl super. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po čtvrté sérii se nám ihned navazuje tam, kde vše skončilo a prvních pět dílů je na tom kvalitativně zatím dost podobně právě se čtvrtou sérií. Největšími zklamání tu jsou rozhodně nepřehledné přestřelky, kterých je tu poměrně hodně a na kterých si tvůrci mohli dát více záležet (hold Španělé jsou více přes emoce, akce v tomto seriálu lehce hapruje) a poté poslední díl, u kterého jsem možná trošku zaujatý, ale zbavit se už několikáté velké hvězdy seriálu neháže dobré světlo na finálních 5 dílů, které přijdou v prosinci. Krom toho jsem si ale všech pět dílů užil s nadhledem. 5. série Part 1 - 80% Tak nám dnes - 3.12. 2021 dorazilo posledních pět finálových epizod tohohle, dnes již můžu říct, kultovního strhujícího seriálu, který nám čtyři roky zpátky naprosto vyrazil dech vším, co máme v seriálech rádi od neustálého napětí, naše oblíbené postavy pojmenované po všech možných městech až po infarktové zvraty, které dost většinou způsobovala nejspíše nejoblíbenější postava ze všech - Profesor. A přesně tohle najdeme i v posledních pěti dílech. Musím pochválit tvůrce, že za pochodu dokázali vymyslet takových geniálních scénářů, díky kterým jsem měl možnost si tenhle seriál naprosto vychutnat a legitimně s postavami sdílet obě loupeže. Ale taky k posledním pěti dílům, oproti PART 1 nám tu opět zmizely jediné dvě slabiny a to občasné nelogické činění postav a nepřehledné přestřelky, která tu už nebyla ani jedna a naopak se tu přiostřilio ve všech pozitivech. Highlightem posledních dílů je tu Sierrová, která tu vyloženě kraluje, což je něco, co bych po událostech z PART 1 absolutně nečekal. A nebudu lhát, když řeknu, že jsem se bál samotného konce, ale tvůrci prokázali svoji kvalitu, a i když lidé čekali jiný konec, tak tu po právu nemůžou nic namítávat, protože konec (a všech posledních pět dílů) byl naprostý emocionální kolotoč, ve kterém jsou Španělé nejlepší a seriálem LA CASA DE PAPEL si to jenom obhájili. Brilantní a chytré zakončení příběhu páté série. Bude mi to chybět. 5. série Part 2 - 95% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dům z papíru jen trochu, hlavně dům dvouciferného IQ, které jenom naplňuje vlhké touhy, kdy postavy jsou neustále v nesnázích, do kterých se ale dostávají svojí demencí. A o scénu později vyjebou z celou armádou. Doslova. Jestli jsou ve Španělsku všichni takhle, tak bych se nedivil, kdyby ta země byla před bankrotem. Ou... Hlavně je perfektní, jak je show designovaná jako porno bez části, která je v pornu potřeba. Jako ta trapná předehra, která ostatní donutí jít na sexuální akci. Postavy rádi mluví o svých koňo a pičidelaz, ale je to jenom primitivní získávání si diváků, kteří asi na toto slyší. A je jim patnáct. Asi. Já fakt nevím. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z finální série bylo cítit spousta patosu a zbytečně vyhroceného hraní na city. Bezpochyby Netflix potřeboval z tohoto španělského fenoménu vytřískat poslední peníze, což se mu asi nejspíše nakonec povedlo. Za mě první polovina nelogický a vcelku silný kýč, který byl na druhou stranu solidně završen. Po několikaměsíční pauze nám tvůrci naservírovali druhou závěrečnou půlku, která byla o něco napínavější, vyhrocenější - především linka mezi Profesorem a bipolární Sierrou stojí za zmínku. Tvůrci se bohužel nepoučili z minulých chyb a celých deset dílů je přehlcených neskutečně nudnými flashbackovými scénkami. Finále jsem očekávala, že bude katastrofa, ale nakonec několika scénáristickými kličkami a vyčerpáním posledního esa se žádný průšvih nekonal, naopak to bylo důstojné zakončení celé téměř pětileté éry. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kde se Berlín (Pedro Alonso) baví se svým synem v restauraci, je slyšet píseň „ily (i love you baby)“ od zpěváka Surf Mesa. (orionn12)
  • Matías (Ahikar Azcona) si vymyslí jméno Pamplona, ve kterém se ve skutečnosti narodila představitelka Alicie Sierray, Najwa Nimri. (KajusaK)
  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)

Reklama

Reklama