Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Z úcty k celému Stargate Univerzu nedám rovno odpad, ale je to taký brak a hovadina, že to nielen bolí, ale doslova nasiera, že niekto dokáže pôvodnú myšlienku takto posrať. V podstate je rovné tak maximálne niektorej z najslabších častí akejkoľvek série. Triky sú pod úrovňou Stargate SG1 a Stargate Universe v porovnaní s týmto vyzerá ako akýkoľvek "originálny" film versus "asylum-ácka" napodobenina, niečo neskutočné. To sú svetelné roky rozdielov (Ok, viem, že svetelné roky určujú rýchlosť a vzdialenosť, nie klasický čas, ale aj tak). Hanba každému, kto takto pokazil krásnu myšlienku a svet. :( ()

Reklama

Vämpiriüs odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který se dal i více rozvinou je asi jediné pozitivum, které mohu napsat. Herci se chovají stupidně, Catherine je zralá na jebnutí lopatou za své chování a ostatně většina herců je katastrofa. Ve starověkém Egyptě se homosexualita mohla vyskytovat neb je alespoň dochováno, že 2494-2345 př. n. l královští služebníci Nyankh-Khnum a Khnum-hotep měli sice manželky i děti ale byli zaznamenáni v poloze doteku nosů což značilo líbání. Tedy v seriálu homosexuální Egypťan se dá považovat za reálný základ nicméně mi osobně přišlo, že byly plněny normy aby nic nechybělo. Jeden z komentářů zněl "Ultimátní amatérská vyjebávka s divákem i s celým vesmírem StarGate." a bohužel s tím musím souhlasit. Divím se, že to producenti SG vůbec vypustili. Raději bych viděl pokračování StarGate Universe, kde rozhodně nebyly vyčerpány všechny možnosti. ()

Knifovich 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že je to fanmade minisérie s nízkým rozpočtem, ale formát 10x10 minut mi přijde naprosto k ničemu. Nesmyslně dlouho čekáte na něco, co vám ve výsledku ani nic neřekne. Tvůrci se snaží nacpat poměrně rozsáhlý začátek celého světa StarGate do kuličky, hodit ji do alternativního vesmíru a čekají, že to bude mít dobré ohlasy, tudy cesta opravdu nevede. Jsem zastánce toho, že celý tento projekt měl vzniknout jako jeden kratší film, než to co z toho vzniklo nakonec. Možná na mé kritické hodnocení má vliv 8 let čekání na další dílo ze světa StarGate, na konci kterého jsem si představoval důstojné pokračování, reboot, cokoliv. Ale teď už k samotnému obsahu a seriálu celkově. Příběh je naprosto předvídatelný i pro člověka co o StarGate slyšel jen z vlaku už po prvním "dílu". Efekty špatné určitě nejsou ba naopak by mi vůbec nevadilo, kdyby rozpočet pro ně snížili a peníze radši nacpali ať už do formátu a nebo do úplně čehokoli jiného, protože vizuální stránka samotná sic je na průměru, je ten nejlepší zážitek, který si ze seriálu odnesete. Je to i trochu smutné. Závěrem bych chtěl tvůrce politovat, protože kdyby se na začátku rozhodli, investovat do tématu s nižším prahem očekávání od fanoušků a nebo dokonce do svého originálního tématu, ohlasy by určitě byli minimálně o půlku lepší než jsou teď. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Musí se k tomu přistoupit, že se jedná o několik krátkých dílů, rozpočet nemůže konkurovat původním seriálům. Spíše jde o to jak autoři přistoupí k ději, co jím peníze dovolí a ani tam to není úplný zázrak. Nápad vrátit se ke kořenům chválím, jen kdyby to nemělo takový komediální a nemotorný nádech. Až příliš komicky napsaných postav. I ten zástupce Fůhrera vypadá jako nějaká parodie, ale dalších 5 dílů to ještě může zvrátit. /// Ten konec byl docela fajn a dobře vysvětlený, zvedl bych i na hodnocení nebýt tam těch dvou gejů, které tam dali jen proto aby dali in, ikdyž se to tam vůbec nehodilo.. ještě tam chyběl nějaky negr a číňan a měli by kvótu splněnou ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama