Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (387)

Fr 

všechny recenze uživatele

SOUDY PŘIJÍMAJÍ EXISTENCI BOHA. JE NA ČASE, ABY PŘIJALI I EXISTENCI ĎÁBLA…“ ///  Parádní filmařina, na jakou moc v hororech nenarazíte. V hlavní roli není tentokrát ani tak Ďábel, jako spíš manželé Warrenovi. A není ani tak strašidelný, jako spíš zajímavý… Takže ano, taková „démoní“ kriminálka.     ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Dcerka se mi nějak nevyvedla. Chci ji předat Peklu.  /// Thx za titule „titulkomat“.       /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Námět potěší, sérii příjemně osvěží správným směrem. Rozehraje ambiciózní “detektivku” s tajemnými otazníky a hledáním souvislostí mezi dvěmi událostmi, s postupným rozehráním události třetí. Při finálním vygradování příběhu ovšem Chavesovi režijní schopnost vypořádání se s propojením míst dění a jejich postav nevystačí a dojmy klesnou do žánrového průměru. Po hříchu z rychlíku jsou řečeny scény, které mohli být silným momentem pro celou sérii (první útok Eda na Lorraine), na úkor soustředění se na detaily ve “vedlejší lince” s mladým odsouzencem. A epilog je vysloveně kýč. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Zaklínač (Zaklínadlo): Diabol ma k tomu prinútil”, aby som sa (znovu) pozeral na ďalší hollywoodsky nepodarok, akých sa v podstate v poslednom čase vyrojilo z úla vskutku neúrekom, a to ani nehovoriac o tých tzv. perfektných "pseudo - hororoch" , ktoré väčšinou bývajú spracované na jedno kopyto, pričom tentokrát som mal ešte aj pokazenú prílohu, spočívajúcu v totálnom chaose, ktorú mi bohužiaľ naservíroval nie príliš svedomitý (béčkový) režisér Michael "Mike" Chaves, čo zrejme vôbec nie je takým čávom, na akého sa doteraz hral ! Vyčerpal sa hneď v samotnom úvode, keď som sa tiež i ja prizeral na posadnutého 11-ročného chlapca Davida Glatzela, z ktorého sa snažili všetci prítomní vyhnať diabla, aby následne túto "štafetu" podal i nasledujúcemu pánovi na holenie, t. j. Arneovi Cheyenneovi Johnsonovi, na motívy ktorého sa filmári rozhodli nakrútiť túto zmes samej absurdity, na akú by neskočil ani človek, čo má o koliesko menej ?! Možno v skutočnosti to mohlo byť o čosi zaujímavejšie, ako povedzme vo filmovom prevedení, kde si slávni manželia Warrenovci nevedeli dať rady ani sami so sebou ? Nakoniec mám reálny pocit, že prvú hviezdičku som udelil za "božskú" Veru Farmigovú, a tú druhú za špičkové, záverečné titulky, ktoré mi naháňali oveľa väčšiu hrôzu, než celý, predošlý snímok dohromady ! Scenárista David Leslie Johnson-McGoldrick, by s naprosto odretými ušami napokon obstál, teda čo sa týka jeho predchádzajúcich filmových príspevkov, ale ani to vonkoncom neznamená, že by si producent James Wan dokázal ustrážiť film ako celok, ktorý v sebe skrýva toľko nedostatkov, že to ani nedokážem spočítať... Podotýkam, že je na prvý pohľad veľmi pozerateľným, ale akonáhle sa trochu viac hĺbkovo ponoríte do scenára, tak už to také optimistické asi nebude. Čakal som trochu viacej, než sa mi dostalo, no treba si začať zvykať na to, že budem bývať často sklamaný, ako som sa zase škaredo opálil, pritom súčasne treba mať prehľad o tom, v akom štádiu sa kinematografia vlastne nachádza, však, dobre vravím ? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Po desiatkach filmov s témou posadnutnosti zlým duchom, či priamo pánom Satanom, by sa mohlo zdať, že už sa nič nové vymyslieť nedá. Veď vždy je na jednej strane posadnutá obeť a na druhej vymetači, ktorí sa snažia vyhnať zlo z tela. A predsa: V zajatí démonov 3 originalitu ponúka. Nie v základnej konštrukcii - tam naozaj niet veľmi kam uhnúť - ale v nápaditom spôsobe spracovania a vyhraní sa so scenárom. Tlieskam. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má se skutečnými událostmi zřejmě tolik společného jako Tarantinovi Hanební pancharti s 2. světovou válkou. Každopádně chápu, že když tu větu u snímku napíšete, tak máte rázem o poznání větší trhák. Bylo docela komické, když porovnáte skutečné dochované audio záznamy s dramatizací dané scény v tomto filmu. Tohle ovšem nehodlám při hodnocení zohledňovat. Na každý pád, tohle byl rozhodně naprosto suverénně nejhorší díl z celé série. A to ze dvou zásadních důvodů. Jedním byla totální nezajímavost slabého děje a z ní pramenící narůstající chaotičnost, protože mě zkrátka nebavilo tomu všemu věnovat větší pozornost. Druhým důvodem byla absolutně nulová děsivost, což je u hororu tak trochu průser. [20 %] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Film se natáčel v americkém státě Georgia, zejména ve městech Atlanta a Newnan, kde se nachází historická budova, v níž se odehrával soud. Pak se dále natáčelo ve městech Palmetto, Buckhead a Fayetteville. Točilo se zhruba 80 dní. (Trajektt)
  • Ve 21. minutě, když Bruno (Ronnie Gene Blevins) zapne svoje opravené stereo, v pozadí slyšíme skladbu „Call Me“ od kapely Blondie z roku 1980, jež byla také ústřední skladbou ve filmu Americký gigolo (1980). (Trajektt)
  • Když jedou Warrenovi s policistou v autě, z rádia hraje píseň „Suspicious Minds“ od Elvise Presleyho. Na konci filmu pak zní „Brand New Day“ od Vana Morrisona. (Duoscop)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama