Reklama

Reklama

Koncert skupiny Tublatanka

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Československo, 1989, 49 min

Obsahy(1)

Záznam koncertu. (STV)

Recenze (5)

Velislav 

všechny recenze uživatele

Živý výber z druhého a tretieho albumu ("Skúsime to cez vesmír", "Žeravé znamenie osudu") našej najväčšej ortodoxne (hard)rockovej kapely v najsilnejšej zostave s lídrom Maťom Ďurindom, spevákom a basgitaristom Paľom Horváthom a už nebohým bubeníkom Ďurom Černým v legendárnom a už zničenom PKO. 9/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tvorbu hudobnej skupiny Tublatanka už nesledujem dlhé roky. Tie sračky čo hrajú teraz ma vôbec nezaujímajú. Avšak v dobách socialistického Československa som na ich songoch vyrastal. Maťo Ďurinda (spev, gitara), Paľo Horváth (basová gitara) a Ďuro Černý (bicie) boli borci, ktorí priniesli energiu a svieži život do mŕtveho slovenského rocku. Takže záznam ich koncertu z roku 1989, ktorý odohrali v bratislavskom PKO, ma velice potešil. Vtedy bola Tublatanka v najsilnejšej zostave a v najlepšej forme. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toto si zapamätajte: Pravdu nikdy nezabijú." Obávám se, že už ji zabili, ale to je jedno, protože Vo veĺkej škole dní to Dnes rozhodně Skúsime cez vesmír, kde zaručeně potkáme Žeravé znamenie osudu a ještě nejeden skvělý hit. Mě prostě vždycky fascinovalo, jak tato trojice dokázala vyprodukovat z minima nástrojů tak hutný zvuk. A když jsem viděl tento koncert, tak jsem měl docela chuť postavit se mezi bratislavské hroziče a pořádně si to užít. Jen si nejsem úplně jistý, jestli jsem si to už neužil, protože v roce 1989 jsem určitě v Bratislavě na Tublatanku zabloudil, ale moje děravá paměť mi odmítá odpovědět, jestli to byl tento koncert. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

28letý Maťo Ďurinda byl sexy. Čistokrevný rock produkovaný Tublatankou není můj šálek kávy (snad s výjimkou balad) a tak spíš koukám jen po pěkných klucích. Ale to je na koncert dost málo. ()

Zajímavosti (1)

  • Setlist kapely pozostával z albumov "Skúsime to cez vesmír" a "Žeravé znamenie osudu": 1. "Prišiel môj čas", 2. "Stojím, padám", 3. "Žeravé znamenie osudu", 4. "Láska, drž ma nad hladinou", 5. Neváham", 6. "Tuláčik s dobrou povesťou (Judáš)", 7. "Skúsime to cez vesmír", 8. "Dnes", 9. "Vo veľkej škole dní", 10. "Pravda víťazí". (Velislav)

Reklama

Reklama