Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo místy možná trochu moc i na mě. Přílišná surovost však není důvodem kazit celkové hodnocení. Námět totiž skrývá cosi poutavého, nepříliš logické počínání postav jsem si užíval, neboť dokáže zaručeně rozesmát a vyvražďování širého okolí chlapíkem v halloweenském převleku bylo poměrně originální. Napříč předpokladu, jsem si vlastně celkem užíval i na první pohled takto amatérský výtvor a míra mého nadšení se nejvíce odráží na mém kladném hodnocení. Skutečný problém tkví především ve scénáři. Ten je snad ještě prostší než levné porno. Vidím to zhruba na pomezí a dvouhodinový druhý díl si zřejmě nechám ujít. 50% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Leone to vyhrál s postavou sadistickýho zmrd-klauna: ta maska je výborná, stejně tak mimika v podání D.H. Thorntona. Radost dívat, jak se to hovado vyloženě krmí na strachu, bolesti a utrpení, extra zohavení mrtvol. Velmi slušná práce s efekty, místy mi to nahrálo starý dobrý sick-fuck feel u prasověcí typu August Underground. Filmařsky už jsem moc zhýčkán, pořád ale sympatický počin a vrchol amatérskýho hororu. Být to tak 1970’s grindhouse natočený ještě s klasickou kamerou... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Přísahám, že pokud je to žert, zabiju vás obě!- Nu, tahle planá výhružka byla dávno splněna. Předvídatelný film plný klišé alespoň trochu znalého fanouška nepřekvapí. Klasický případ, kdy máte dilema - přát si, aby to hlavní postavy zvládly, nebo si raději užít masakr? Chování postav je naštěstí tak hovadské, že to vyřešily za vás. Ženy blbky a muži debilové, až si jeden říká, jestli už nejde o přesah do komedie. Zamknu se do skříně, tam mě nenajde, nebudu ho dobíjet, film by skončil předčasně, a já bych tak nemohl lítat po garáži a řvát. Nesnáším uječené hysterky! Klaun má tak trochu držku jako Kašpárek zabiják (1994), což nakonec vadilo nejméně. Odkaz na SAW příjemný. Sympatické je na celém filmu jen gore - rozříznutí, uříznutí, zaražení, vydloubnutí, rozšlápnutí - a za to dávám hodnocení. Jinak poměrně hloupé.... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po všech těch áčkových sračkách co jsou poslední dobou v červených číslech, nemůžu u Terrifier jinak, než za plný počet ! Herecké výkony, logiku v chování a podobně, asi nemá cenu řešit, ale vidět to třeba ve svých 15 letech, tak zaručeně neusnu minimálně týden. Retro atmosféra, je zde opravdu dokonalá, o klaunovi ani nemluvím, těžkej psychouš. A to Gore ? Je fakt, že občas některé scény vypadaly až skoro komicky, ale stále to bylo dost nechutný a scéna rozříznutí ženský ruční pilkou od rozkroku až po hlavu, bylo to nejhnusnější, co jsem za poslední dobu viděl. Doufám, že toto není poslední film Damiena Leoneho, protože ten chlap fakt umí. Pro fanoušky těžkých prasáren povinnost. Vypnout a bavit se. (Edit - druhý díl oznámen na rok 2022. Edit - 31.10. 2022 - Terrifier 2 - 4* Edit - Třetí díl). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhruba před pěti roky viděl stejnojmenný krátkometrážní kousek od stejného režiséra, byl jsem jeho tvorbou docela mile potěšen. Příběh o vraždícím maniakovi v kostýmu klauna, který pronásledoval mladou ženu, měl celkem slušnou atmosféru i ucházející gore. Což jsem samozřejmě musel ocenit nadprůměrným ohodnocením a již tehdy jsem ve svém komentáři „prohlásil“, že bych to chtělo celovečerní podobu. Samozřejmě jsem nebyl sám a Damien Leone přání diváků vyslyšel a tohle je po All Hallows' Eve další film, ve kterém se vraždící klaun Art objevil. Z finálního výsledku Terrifier jsem však mírně řečeno dost na rozpacích. Přece jenom jsem očekával trochu něco jiného. Film jako takový není vůbec špatný, ale narazil jsem v něm na spoustu špatných věcí /prvků / situací, které mé prvotní nadšení zase velmi rychle zchladily. Náš zabiják byl skvělý – děsivá maska, jeho zvrácené choutky a brutální praktiky při zabíjení svých obětí – to vše bylo v naprostém pořádku a mé srdce nejednou zaplesalo radostí. Gore bylo rovněž docela slušné, atmosféra v první polovině jakbysmet, ale potom jakoby nastal jakýsi zlom a celková kvalita zažila strmý pád. Na řadu přišly zdlouhavé pasáže o ničem, nesmyslné chování nejen postav ale i samotného Arta (ten travesty výstup, to bylo do prdele co a jak se stačil tak rychle „převléct“, aby stačil kuchnout toho druhého deratizátora?). Tvůrčí kouzlo pominulo a já začal být trošku znechucený. No trošku víc – přiznávám…Dostal jsem tvrdý direkt a rychle jsem se zase vrátil na zem. I takhle se dá pohnojit docela dobře rozjetý film. Co se hereckých výkonů týká, tak popravdě žádná velká sláva se nekonala, ale v rámci možností to bylo snesitelné. Děvčata však zcela převálcoval maník v klaunském obleku, který byl jasným tahounem celého filmu. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Terrifier měl premiéru na filmovém festivalu Telluride Horror Show 15. října 2016. (Worry77)
  • Jenna Kanell (Tara Hayes) trvala na tom, aby byla svázaná i mezi scénami, aby se doopravdy cítila v nesnázích při natáčení. (Polgedney)

Reklama

Reklama