Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl tedy mňamózní gore luxus! Takhle si dnešní brutální horory představuji. Je tu spousta věcí, na kterých si klaun vyřádí. Od lámání končetin, trhání kůže, polévání chemií, opravdové Halloweenské vtipnosti a mnoho dalšího! Vedle našeho (neironicky) legračního klauna tu máme i novou postavu malé klaunice, která je výborně zpracovaná. Ostatní nové postavy taky vůbec neurazily. Hlavní herečka je hlavně moc pěkná čubina. Konečně z toho šel mnohem víc cítit starý 80tkový styl. Nebylo to tu tak přebarvené jak v prvním dílu. Když přišlo na brutální scény, tak to bylo takové zasekané jak z Evil Dead, to bylo docela top. Hudba taky výrazně pokročila. Kytarista Paul Wiley odvedl pěknou práci. Ale abych pořád nechválil, tak mi docela vadila délka snímku. Mohlo to být klidně o půl hodiny kratší. A samotný závěr taky žádná sláva. 90/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No to jsem se zase pobavil při čtení komentáře zdejšího hororovýho experta (alespoň on si to o sobě myslí) Psychora. Asi neví o čem je Splatter. Příběh je většinou vedlejší (což je i tady). Krev a gore to je oč tu běží. Na můj vkus ale film obsahuje spoustu zbytečné vaty s čímž souvisí i (podle mě)kurevsky přepálená stopáž. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Tento film není pro slabé povahy, milovníky lidského těla, odpůrce krve, pro lidi, kteří nemají rádi klauny, násilí a vlastně pro všechny, komu horory dělají špatně, případně nemají na tyhle věci žaludek. Vy všichni ostatní, jste srdečně zváni. Příběhově není moc co řešit. ART se vrací ze záhrobí, probuzen temnou silou, aby znovu terorizoval městečko. Tentokrát se zaměří na dva sourozence, kteří jsou s ním nějak spojení. To je vlastně vše o příběhu. Důležité je, že klaun po cestě zabije celkem dost lidí a to hodně nepříjemným způsobem. Hlavní prim tedy hraje brutalita a ta je tady na takové úrovni, že pokud film pustíte své drahé polovičce, mohla by požádat poté o rozvod (Ta moje to nakonec přežila). Plno Krve, mrtvol, roztrhaných těl a končetin, kterých  je tady požehnaně a v takové míře, že mi ještě kousek krve kape z počítače. ART samotný je opravdu strašidelný a zaslouží si místo v síni slávy mezi kultovními zabijáky jako Jason, Freddy či Michael. Samozřejmě se to neodehrává po celých 140 minut, ale mezi těmito orgiemi je vložen i příběh, který není špatný a má i sympatickou hlavní hrdinku(je to kost jak svině). Občas mu sice mírně dojde tempo a neuškodilo by to malinko zrychlit. Takže jediným mínusem je opravdu těch 140 minut, které kdyby se prostříhali na 100, tak se jedná o svižnou brutální jízdu, která nezná obdoby. Samozřejmě je to pocta žánru, takže občas jde vidět, že mrtvoly jsou gumoví panáci a tělo se spíš chová jako plastelína. To však nic nemění na tom, že vše je zpracováno prakticky a není zde vůbec nic digitálního. Proto cením, že si rejža poradil s prostředky a dodal nám poctivou gore jízdu. Osobně jsem čekal ještě víc morbidity, ale přesto jsem spokojený a pokud vznikne třetí díl, budu u toho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Ne)šťastný Halloween se sadistickým klaunem Artem. Má tu školu nejlepších mimů a také nejlepších filmových zabijáků. Vyšel si o Halloweenu podruhé do ulic, aby se po různých masakrujících incidentech zastavil u tříčlenné rodiny slečny Sienny, kde završí svoji krvavou pout. Od prvních událostí uplynul z hlediska filmového vyprávění rok, z tvůrčího hlediska je to ale celých pět let. A režisér a scenárista v jedné osobě Damien Leone měl za tu dobu dostatek času si svoje pokračování s maniakálním  klaunem dostatečně precizně připravit. A tak se i stalo. Jeho režijní přístup vykazuje signifikantní známky tvůrčí vyzrálosti hororového tvůrce. A nějaký ten dolar dostal přiložen na opravdu hodně výživné gore, co si libuje v lahůdkových detailech. Sice je znát i nějaká ta gumovost v rámci použitých materiálů, ovšem hororový divák se může tetelit, jak brutálně nemilosrdně jsou decimovány tělesné schránky. Pokračování trvá přes dvě hodiny a vůbec jsem neměl pocit, že by to někde vázlo. A mezi titulky je naroubována scéna z psychiatrické léčebny, co zvěstuje leccos ohledně případných pokračování. Klaun Art už si pomalu získává charisma mezi hororovými zabijáky. Pokud to bude ještě nějakou chvíli nebo nějaký ten film trvat, než se zařadí po bok proslavených hororových ikon z řad zabijáků, tak pokud bychom hodnotili čistě jeho umění likvidace, už můžeme směle prohlásit, že si v ničem nezadá s těmi největšími sadistickými šílenci. Uprostřed filmu to tedy opravdu nepěkně schytá bruneta Casey Hartnett, kdy její brutálně detailní likvidaci znalci mohou považovat za pomyslný vrchol filmu. Dále potěšila finální část, kdy se nikam nespěchalo. A zúčtování se pěkně vyvedlo. V popředí je Lauren LaVera, u které měl režisér dobrý odhad s jejími nevybroušenými hereckými schopnostmi, takže ji nasoukal do sexy halloweenského kostýmu, kdy už na jejích hereckých schopnostech pramálo záleželo, ovšem divák si pošmákl na její lepé postavě a napěchovaném poprsí. Na nahotu ale ve filmu nedošlo. Možná bych klidně oželel přízrak zabité holčičky, která se přidružila ke klaunovi, a ne každým mohla být spatřena. Mně tohle přišlo už nadbytečné. Celkově se klaun vrátil v oslnivé formě a takto rozdováděný se může vrátit i do třetice. 10/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jednička měla fajn úvod (rozhovor se znetvořenou obětí) a střídmou stopáž. Dvojka je bezdůvodně o hodinu delší a (přesto) nemá ani jednu vynikající scénu. Oba ty filmy v podstatě jen točí dokola jedno totožné schéma (klaun někoho pronásleduje/šikanuje a poté brutálně zmasakruje), bez nějaké výraznější inovace. Hype okolo téhle série upřímně moc nechápu, nepřipadá mi to ničím novátorské, ani dostatečně osobité. Vidím v tom jen standardně tupý slasher se spoustou explicitně nasnímaného násilí a bez jasně stanovených pravidel. Jsem celkem zvědav, jak/kam se to ve trojce (vzhledem k bizarní mezititulkové scéně) posune, ale že bych se jí nemohl dočkat, to fakt říct nemůžu. Horor coby nesmírně členitý a rozmanitý žánr miluju celým svým srdcem, tyhle prasečiny pro krvelačné freaky mě ale otravují podobně jako duchařiny postavené pouze na přiblblých lekačkách. 45 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)
  • Diváci po promítání v kinech uvedli, že film je tak násilný a krvavý, že lidé v kinech zvraceli a omdlévali. V některých případech byla dokonce přivolána sanitka. (noelcoward73)
  • Film při rozpočtu pouhých 250 000 amerických dolarů dokázal v kinech vydělat přes 10 milionů dolarů. (Kudly4)

Reklama

Reklama