Reklama

Reklama

Rada nad zlato

(studentský film)
  • USA Good advice is better than gold (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pohled do světa multi-level marketing finančního poradenství v České Republice. Víš, kdo ti bude radit s financemi? Víš, jakou práci ti radí vyzkoušet? Dobrá rada není zdarma, dobrá rada je nad zlato. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu kritzovat formu, protože je to studentský film. Takže tady řečijako nelíbí se mi kamera neobstojí. Co stojí za vyzdvihnutí je obsah. Celý film bych přirovanl k šmejdům, protože tvůrci dost riskovali, když se odvážili píchnout do sršního hnízda. Takze abych to shrnul dokument má strukturu, děj a informační hodnotu. A děcka měli fakt štěstí, že měli ve filmu toho odborníka na finančnictví z Brna, který celý dokument posouval nejmíň o 2 třídy výš. Takže za odvahu a za téma jasné ****. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Peníze nejsou důležitý ...když jich máte plnou prdel. Samotná idea, že vám někdo bude radit, jak ušetřit resp. vydělat prachy, a nebude z toho (chtít) něco mít, je dost pitomá. Žádný podnikatelský záměr ale tady a teď není dost průhledný, aby se do toho někdo nezamotal. Půlhodina záběrů ze vzdělávacích a motivačních akcí OVB může citlivějšímu divákovi navodit nedůvěru v lidi jako druh. Jestli se chcete utvrdit v životní metodě, že o penězích je lepší se neradit, prostě je utratit nebo nejlépe žádné nemít, zhlédnutí Rady nad zlato poslouží na jedničku. Pro hloupého každý hloupý (dobrý). ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v OVB nikdy nepracoval, určité povědomí o dění v této firmě jsem měl. Dokument ho jen potvrdil. Jednou jsem dokonce byl čistě pro zajímavost na pohovoru v jiné poradenské společnosti, a přestože jsem nebyl na pohovor (záměrně) připraven a na otázky kluka možná mladšího než já jsem reagoval spíše nedbale, samozřejmě mi obratem přišel e-mail, že jsem přijat. Myslím, že opravdu přijmou kohokoliv, jen aby 18letí „manažeři“ získali provizi za další ovečky. Na dokumentu mi trochu vadily některé zbytečné a opakující se záběry (večírek) a taky házení do jednoho pytle. Nemyslím si, že by veškeré finanční poradenství spadalo do této žumpy, jak v dokumentu zaznělo. Nicméně je asi smutnou skutečností, že většina finančních poradců jsou jen bouchači investičního životního pojištění a podobných „výhodných“ produktů. Jako všude je prostě potřeba pečlivě vybírat, jaký produkt či službu si kupuji. Celkově si myslím, že je dobře, že dokument vznikl, třeba trochu napomůže kultivaci oboru, nebo alespoň varuje potenciální klienty či zaměstnance. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Nejen na studentský film slušný dokument. Obsah nemá smysl komentovat, to snad ví každý, že nagelovaní chlapci v kvádru za litr až dva (tzv. polystyrenový, na těsno upnutý oblek ze supermarektu) hrající si na kdovíco těžko poradí s čímkoliv, co se týká financí, když nemají ani maturitu ze střední ekonomky, natožpak vysokou, ale forma už za zmínku stojí. Je to takové neučesané, chvílema dobré a profesionální, chvílema amatérské a nedořešené, příliš vysvětlující a vnucující vlastní názor, ale nikdy vyloženě špatné a hloupé a neměl jsem ani chvíli pocit, že byl dokument tvořen takzvaně na koleně. J. Charvát potenciál má. Dokument sám o sobě stojí za zhlédnutí už jen kvůli záběrům z akcí OVB, u těch jsem se nasmál, hodně jsem se nasmál. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to studentskej film, v podstatě ročníková práce, takže se tam dá najít hodně filmařských chyb. Ale to tomhle to samozřejmě není. Důležitý je, že to chce ukázat (a ukazuje), jaký sračky se tady u nás v podstatě legálně dějou (podobně jako u Šmejdů). Vlk z Wallstreet by zavyl zděšením, kdyby to viděl. Že to takhle funguje, jsem věděl i před dokumentem, ale přece jenom, když to někdo hodí ven veřejně, je to vždycky lepší a má to větší dopad. Jinak tahle "super firma" je asi tak nevinná, že ještě před uvedením dokumentu soudně vyhrožovali škole, aby to ani nevzniklo, no a když to vzniklo, podali žaloby a po studentovi, kterej má s nima vlastní zkušenost, chcou sto litrů. Už tohle je odpověď na to, jestli tam probíhá všechno v pořádku. A ty večírky, kde sotva zletilým zamávají balíčkem prachů, koksem, drahýma autama a nahýma ženskýma před obličejem, opravdu jenom potvrzujou firemní "kulturu". P.S.: Mimochodem pokud víte něco o projektu MikeJePan a s tím spojené společnosti Pojištění na pokuty, obzor se vám ještě rozšíří a tak nějak se vám ten kruh spojí úplně! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama