Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lepší sněžný muž, nežli žádný muž... Asi čtyřicetiletá žena (Jiřina Bohdalová) žije navzdory své inteligenci a hezkému vzhledu sama. Občas na ni dolehne „tesknice“ a ona zatouží po společnosti muže. Jednoho dne se jí telefonem ozve přítel z mládí, Ing. Bohouš Čert (Vladimír Menšík), kterého si ona pamatuje jako štíhlého mladíka. Pozve ho na večeři, kterou připraví s mimořádnou péčí. Stejně tak si dá záležet na svém vzhledu. Jaké je její překvapení, když se ukáže, že ing. Čert ztloustnul a stal se z něj zanedbaný, drzý, poživačný a nevychovaný sobec. Delikátní večeři zhltne s hlasitým mlaskáním a srkáním a nadto sní i veškeré zásoby z ledničky. Ona mu však všechno odpouští, neboť doufá, že Čert se jednou vyjádří a požádá o její ruku. Jenže ani ženská trpělivost není nekonečná… (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Vlastně jsem si uvědomil, když má Jiřina to jubileum, že se mi nikdy v ničem nijak moc nelíbila, ani na toho Vochumůrku s Křemílkem jsem se jako dítě netěšil kvůli ní, spíš mě ten hlas rušil. Chápu, proč je jinými ceněná, uznávám, že je to skvělá herečka, ale já se s ní vlastně dokonale míjím. Je ale pár výjimek a jednou z nich je tohle absurdní dílko. Tady se mi Bohdalka strašně líbí - jako herečka i jako ženská. Dal bych tři, ale kvůli vejš uvedenýmu musím dát čtyři.

Kakofon

Kakofon (hodnocení, recenze)

dawid

Jistěže. Jak takovou pitomost mohl Jan Němec vůbec vypustit z úst? To asi neviděl Babovřesky.

Kakofon

Kakofon (hodnocení, recenze)

Pouze dva naši herci dokážou pozřít i sklo. Josef Hlinomaz (Limonádový Joe) a Vladimír Menšík v tomto skvělém filmu

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Síček

Síček (hodnocení, recenze)

průměrné výlití srdeční komory, které zachraňuje Bohdalová a Menšík..ale to píší z 90% všichni..tak proč o tom vůbec psát..

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Kult tohoto filmu mě absolutně míjí. Nemám nic proti feministicky laděnému filmu, mám například rád filmy V.Chytilové, ale tohle je film, kde je myšlenka o mnoho zásadnější, než zpracování. V Brně se právě (2012) hraje div. představení a dělá se z toho kult, ale přitom je to jedna myšlenka ( chlapi by se neměli chovat jako prasata a pánové tvorstva) rovedená do 70 minut. Samotná Chytilová tenhle film nemá ráda, Jan Němec, který s Krumbachovou psal scénář uvedl, že jej s Ester napsali jen pro prachy ( tehdy se platilo i za odevzdání námětu a scénáře- zlaté časy.). Je to veliká škoda, protože Ester K. tu měla jedinou příležitost ukázat se jako režisérka, ale bohužel ji dostala v pouhém dle mého názoru odpadu, v pro pro peníze odevzdáném námětu. Věřím tomu, že kdyby si mohla zvolit, který ze svých scénářů točit, dopadlo by to daleko lépe.  Film v žádném případě neobstojí ve srovnání s jinými filmy,  na kterých se Ester podílela (Sedmikrásky, O slavnosti a hostech, Faunovo velmi póz. odpoledne...atd).

Peter II.

Peter II. (hodnocení, recenze)

- Komédia Vražda ing. Čerta. Ten ing. Čert sa mal asi skor volať ing. Otesánek, lepšie by to k jeho večnej nenažranosti sadlo. Je to ale skutočne slušná komédia, celkom som sa pobavil, výborný nápad a slušne zahrané, azda len ten závar bol tak trošku poslabší, očividne tu chýbal ešte nápad ako to vtipne zakončiť. No ten v podstate celý dej bol fakt bravúrny. . A tento roztomilý film je na stiahnutie aneb ke stažení: http://www.uloz.to/8569038/vrazda-ing-certa-1970-avi

Bukowski:)

Bukowski:) (hodnocení, recenze)

Konečne film který má koule, Ester  K. dost přesne zachytila vztah mezi mužem a ženou, postava vladimíra menšíka je v jeho podání okouzlujici, a v tipna i když by se mohla chápat jako varovná persona bezohledného, neandrtalce nebajíciho ženských citů :)

ViidExpert

ViidExpert (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl několikrát na CSFilmu, a nutno říct, že nebýt železných zásob jídla, asi bych to nedokoukal. Hned na začátek bifteky, potom husa (nebo kachna?), bylo na mě až moc. O výkonech Bohdalové a Menšíka tu už není co psát, protože to tu již je zmiňováno několikrát, ale ten dialog o kajaku, na kterém jí vozil po širém moři, si budu pamatovat celý život :-)

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

minus: To o té (ne)rehabilitaci je přesné. Samozřejmě že ten film není zcela dokonalý, ale i tak mu patří místo někde hodně vysoko... Navíc mi tvrzení Jana Němce (tuším, že zrovna v Pátrání po Ester), že se jedná o jeden z nejhorších filmů jaký kdy viděl, přijde v souvislosti s jeho "opusem" V žáru královské lásky jako... minimálně absurdní. Je vidět pane Němec, že bez Ester v zádech byste pravděpodobně nenatočil ani ty Vaše skvělé filmy ze šedesátých let.

na příspěvěk reagoval Kakofon

Reklama

Reklama