Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Poté, co díky kampani „Me too“ začal opětovný hon na Woodyho Allena, Elle Fanning odmítla odsoudit spolupráci s ním. Když na ni reportéři naléhali, odpověděla, že v době, kdy obvinění vzniklo (1992), ještě ani nebyla na světě a nemá na něj názor. (kenny.h)
  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Film byl hotov již roku 2018, ale vzhledem k sexuálnímu skandálu režiséra filmu Woodyho Allena v distribuci nebyl. Rok 2018 tedy od roku 1982 byl prvním rokem, kdy nebyla uvedena premiéra Allenova filmu. (JoranProvenzano)
  • Po prepuknutí sexuálneho škandálu v októbri 2017 herec Griffin Newman prostredníctvom Twitteru oznámil, že ľutuje účinkovanie vo filme a v budúcnosti už nebude s Allenom spolupracovať. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)
  • 25 miliónový rozpočet v dolároch sa nepodarilo kvôli sexuálnemu škandálu Woodyho Allena pokryť. Film ostal v strate s celosvetovým zárobkom 23,8 milióna dolárov. (Arsenal83)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama