Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 1

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (571)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Když se demokracije překrucuje, když se pojem sdílení a vědění vezme do extrému a jak je snadné se na takovou myšlenku nachytat. (Alespoň ve filmu ukazují, že i chytrá americká mládež je schopna naivně sednout na ten lep a neprohlédnout?!) Sociálními sítěmi to začíná... Thrillerovou zápletku z globální korporace, která to myslí s každým dobře, pro kterou je každý rovný a jen ona (její vedení) je trochu "rovnější", jste jistě už několikrát viděli. Zde však je několik thrillerových motivů jen naznačeno, nerozvinuto, nedořešeno a v okamžiku, kdy jsem čekal, že se zrovna pořádně rozjede ten napínavý špionážní kolotoč, pro který nás tak zlouhavě připravovali je ... konec filmu. Takto rychlé zakončení bylo pro mne zklamáním. Velká škoda. (viděl jsem: 1x cz dabing) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je sci fi. To, že sme všade na každom kroku sledovaní, vieme už dávno. Zapnete si telefón, zaplatíte nákup kartou, prejdete sa po ulici, všetko je monitorované. Myšlienka virtuálnej despocie je teda celkom dobrá, ale chýbalo mi tu trochu korenia okolo toho. Výkon Watsonovej je trošku poslabší, nepáčila sa mi tu. Inak komentár verbala maximálne trefný. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Čo považujete za najväčšie zlyhanie?" "Nevyužitý potenciál." Nemôžem zakryť svoje sklamanie a musím film citovať práve týmto dialógom. Bol som plný očakávaní na "The Circle." Mal to byť film, ktorý bol absolútne pre mňa stvorený. No miesto toho mám teraz pocit, že som sedel 110 minút v kine na filme, ktorý ma vrchovatou mierou sklamal. Pretože absolútne nevyužil svoj potenciál na to, aby sa z toho stalo niečo skutočne zaujímavé. Ale začnem pozitívami. V prvom rade je tu Tom Hanks. A ten je tradične vynikajúci. A každá scénka s ním má tú jeho povestnú charizmu. Lenže úprimne si povedzme, že jeho rola v tomto filme je dosť malá. Aspoň, rozhodne nie taká veľká akú nám ukazoval marketing filmu. A to je veľké sklamanie, pretože zo všetkých hrdinov a postáv je tu pre mňa najzaujímavejší. Koncept filmu je zaujímavý, no ako som už naznačil vyššie, maximálne nevyužitý. Pri sledovaní tohto filmu mi skutočne neustále skákali dve iné dielka. A nie vo veľmi pozitívnych pocitoch. "Black Mirror" a "Divergent". Prečo? Pretože mám pocit, ako keby sme sa pozerali na dlhú epizódu z Black Mirror, ale podané v tínedžerskej verzii s postavami ako z "Divergent." A to výrazne znižuje tomuto filmu v mojich očiach kredit. Kým každá epizóda v "Black Mirror" je podaná veľmi silne a cítime dôsledok každej akcie a tlak z jednotlivých situácií, tuto necítim dokopy počas celej doby nič. Je tu dokopy len jeden moment, ktorý mal nejaké vyvrcholenie, no reálne mám pocit, že aj z toho sa dalo vyťažiť viac. Ako by sa to dalo? Keby postavy boli zaujímavejšie, niečo by sa z toho mohlo stať. No reálne to padá mimo úrodnej pôdy. Keby sme po tej scénke videli reakcie všetkých zúčastnených do toho a nemali to strihnuté na časť 3 dni potom, niečo z toho možno mohlo byť. Plus okrem toho sú tu dve scénky, ktoré ma fakt iritovali. Keď sú May a Annie vedľa seba v kabínkach toaliet je ten strih zúfalý. A keď tu máme scénku, kde dvaja zamestnanci povedia May, že by mala byť sociálnejšia voči svojim kolegom, tak s ňou rozprávajú absolútne infantilne, až to je otravné. Film nedoporučujem. Radšej si pozrite seriál "Black Mirror." Asi aj preto píšem tento koment. Malá reklama pre vynikajúci seriál. Takže pozrite si radšej to. Hodnotenie: D+ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nesmierne nápadité, momentálne k vzhľadom nastolenému trendu všetkých pohlavárov sveta, so všemožnou snahou o ochranu z idealizovanej “demokracie” - hádam aj trefné. Spodina pod drobnohľadom, či absolútnou kontrolou, to je jeden z cieľov tejto doby. Škoda len, že ma tá forma spracovania akosi neuspokojila, keďže snímok bez “energie”, len zriedka kedy dokáže plnohodnotne zaujať. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale no ták... Tenhle film je víc naivní než Ema Watson krásná. Copak myšlenka, ta je zřejmá málem už při pohledu na plakát, ale ono je príma když má myšlenka i nějakého příjemce. Já jsem ze hry, protože moje filosofie se shoduje s tou domnělého vraha jelenů. Jde o zblblé digi-online-otroky, kteří nezvládnout být oflajn ani ve sprše. Aby se tahle banda probrala a zkusila uvést v onlajn vlastní mozek, musel by ten film slézt z plátna a dát jim facku, jinak tahle limonáda nemůže nikoho z nich rozházet. Herectví a technika tu jsou podle mě na vedlejší koleji, tady je v hlavní roli pointa, bohužel úderná stejně jako mužný hlas premiéra Sobotky. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Kalifornii (USA). Jeden z videohovorů Annie (Karen Gillan) se pak natáčel ve Skotsku. (BMW12)
  • Jedná se o poslední snímek herce Billa Paxtona, jenž zemřel jen pár měsíců před premiérou filmu. (Domin1359)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. 4. 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama