Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Film střída dvě roviny: pár co je v háji na rozbité plachetnici a flashbacky z minulosti, jak se pár dává dohromady. Zajímavé pro mě teda nebylo ani jedno, a tím méně to fungovalo dohromady. V minulosti pár totiž neřeší žádný vztahový problém: potkají se, od první chvíle se zamilují a všechno je v cajku a sluníčkové. Flashbacky do minulosti tak zobrazují vzrušující momenty jejich vztahu, jako ten večer, kdy šli po ulici a nic se nestalo, nebo osudnou párty, kdy jí dal při tanci pusu a bylo jim spolu hezky. Jako jasně, má to fungovat jako kontra depresi na lodi, ale po třetím už jsem sebou šil v křesle: jasně, jasně, máte se rádi, chápu, ale co dál?! Deprese na lodi je o něco lepší, ale ne tak dobrá jako ten film s Redfordem na plachetnici, kde s hrdinou prožíváme jedno každé vítězství i prohru. Že to tak není tady, je podle mě hlavně tím, že se k těm hrdinům těžko hledá cesta. Nijak si svoji lásku nevybojovali, tak se moc nebojím o to, že o ni přijdou když možná umřou na lodi. Nejsilnější okamžik filmu je tak pro mě úplný konec, kdy ukážou fotky toho skutečného páru, a najednou to jsou normální lidi, ne roboti na bezpodmínečnou lásku. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Adrift je typická survival dráma, ktorá má veľmi priehľadnú schému. Ak by sa držala stroskotaneckej línii a pridala do dramatizácie šokantné a trilerové prvky, bola by vďačnejšia divácky a vytvorila by aspoň nejaké napätie. Táto cukríková línia s medzivzťahovými dialógmi a netflixovské "podľa skutočnej udalosti" je priamočiarou agitkou dokonalého vzťahu, ktorý poznačila katastrofa, pretože iná, vnútrovzťahová - ani v náznaku, tam nie je. To je skutočná tragédia filmu, nie ten hurikán. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Islandský Kormorán Baltazárovského typu si zase vybral príbeh podľa skutočnosti, zase išiel točiť do nehostinných podmienok a zase chcel diváka rozplakať a ukázať mu nezlomnú silu ľudského ducha. Osobne sa mi ale viac pod kožu dostal Everest. Toto bolo skvelo natočené, ale s dvoma postavami na polopotopenej lodi veľa morskej vody neprefiltruješ. Rozhodne je tam cítiť jeho rukopis keby to robil nejaký rutinér, bola by to katastrofa. Tak je to aspon príjemná, pozeratelná dráma o tom, ako prežiť na otvorenom mori, nepodľahnúť haluškám a poriadne preskúmať loď. 3 z 5 ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je film, jehož příběh by se s klidným srdcem dal odvyprávět v 15 minutách. Místo toho je zde natáhnut téměř do 100 minut, kdy se k “udržení”pozornosti tvůrci rozhodli vyprávět nezajímavým, zmateným a ničím nepřekvapujícím způsobem. A závěrečný jakoby plot twist nemá čím překvapovat. Kormákur je však řemeslně zručný a scény na moři jsou natočeny skvostně a uvěřitelně. Herci ale moc přesvědčivý nebyli a Shailene Woodley mne snad poprvé i iritovala (a to i přesto, že málokdy nebyly vidět její bradavky) a Sam Claffin nemá na to, aby utáhl nějaký film. Musím říct, že jsem byl z tohoto snímku nemile překvapen. Pár lidí mi ho čas od času doporučovalo a dané téma mě baví. Ale snímek krom poctivého řemesla nic nenabízí. Snaží se předvědčit diváka o sofistikovanosti příběhu, ale ten nabízí je prázdno a ploché postavy. Velké zklamání. 3/10. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Pro zasnene zeny, ktere jednou udelaly osudovou chybu a vlece se to s nima cely zivot, asi srdcervouci podivana. Pri pohledu na svuj obtloustly protejsek, svirajici lahvace a lovici na telefonu sportovni vysledky, zustanou jen oci pro plac, zmar a zoufalstvi. Pro me, jako pro toho s tim lahvacem, nesnesitelna kycovita curakovina s vysostne nesympatickou hlavni hrdinkou. Bod za kameru. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) se po tragédii, kterou utrpěla, opět vrátila na moře a pokračovala v plavbách. (ARI50)
  • 90 % filmu bylo natočeno přímo na moři. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama