Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Totálně pohodová záležitost s hodně šíleným koncem. Díky příjemné atmosféře, která nikdy nesklouzne do laciné trapnosti ani nevadí, že jsem se zrovna za břicho nepopadal. K tomu hraje výborný soundtrack, ale je pravda, že z písniček šedesátých let to není zas taková potíž vyrobit. Belushi měl fakt styl, škoda ho kluka. Navíc Karen Allen, která je v mém úzkém okruhu favoritek od dob Starmana - kéž by měla víc prostoru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

První a taky jediný samostatně stojíci film pod hlavičkou dnes již neexistujícího časopisu National lampoon sem viděl poprvé a upřímně nechápu jeho skoro kultovní status. Obsazení a John Landis na režijní židli slibovali mnohé, ale výsledkem je ne úplně záživná “komedie” s pár funkčními a hromadou nefunkčních vtipů, která se táhne jako smrad a za svými mladšími nevlastními sourozenci zaostává ve všech směrech. Prakticky jediné co mě tu bavilo byl John Belushi, který nejspíš ani nemusel moc hrát. Víc bohužel nic…40% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak by asi vypadal film pro teenagery ze 70. let, navíc zasazený do 60. let? No... asi takto. Jeden ze starších snímků série National Lampoon, který dle mě tak dobrý, jak zde líčí hodnocení, rozhodně není. Ano, je to čistokrevná zábava. Ale strašlivě pomotaná. Charaktery jsou vesměs zajímavě napsané, ale není ani na jeden kladen větší důraz. A co se děje týče, ten taky přeskakuje z jednoho na druhé a vlastně nedává vůbec žádný smysl. Do toho nějaká ta lehká erotika a humor až fekálnějšího rázu. No, občas jsem se zasmál, ale zase tak dobře jsem se u toho nebavil. 50% ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Největší chybou tohohle filmu je, že do podvědomí mladého diváka se dostal až poté, co skoukl moderní teenagerovské komedie. Veškeré vtipy vám pak přijdou jako již několikrát viděné. Důležité si je ale uvědomit, že tenhle film byl první a že ty "několikrát viděné vtipy" tady byli použity poprvé. Jinak jde o typickou teenagerovskou komedii, která se po zásluze stala klasikou. Škoda, že to není na vícero podívání. Takhle je pro tento žánr typický Prci, prci, prcičky. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

České hodnocení nemůže korespondovat s tím americkým. Český divák viděl nejprve desítky variací na tento film. Variací, které šly třeba ještě dál, ale originál byl jen jeden. Na svou dobu opravdu odvážný snímek, zejména konec mě dostal - byl jsem rád, že souboj autorit s vysokoškoláky skončil tak, jak skončil- nebudu spoilerovat. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Ve studovně můžeme na tabuli vidět seznam jmen členů bratrství Delta, mezi nimiž je uveden i spoluautor filmu Chris Miller. (D3VIL)
  • Stacy Grooman, která hraje Flounderovu přítelkyni Sissy, byla v době natáčení studentkou právě na Oregonské univerzitě. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno