Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli by všichni kritici "amerického patriotismu", kteří na tenhle film nadávají, byli tak ukřičení, kdyby hlavními hrdiny nebyli Američané, ale třeba Italové nebo Poláci. Myslím, že ne. Clintu Eastwoodovi je podle mě fuk, odkud ti kluci jsou, zajímalo ho jejich obyčejné hrdinství a to, kde se v prostém člověku vezme odvaha "něco prostě udělat". Spíše než oslavný chtěl podle mě natočit motivující film, a to se mu povedlo. Vlastní odvahu pak Eastwood ukázal, když do hlavních rolí obsadil přímo ty tři kluky, o kterých vypráví, a spolu s armádou různých hereckých koučů to zařídil tak, aby před kamerou vypadali přirozeně. Což se povedlo. Jejich obyčejné dětství a vcelku běžné starosti s volbou povolání a výletem po Evropě dost ostře kontrastují s tou vypjatou hrůzou ve vlaku, kterou Eastwood natočil svým typickým stylem chladného pozorovatele. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Eastwoodov veľmi podhodnotené, preto pri váhaní medzi tromi a štyrmi hviezdami volím vyššiu možnosť. Tiež som bol najprv prekvapený, že sa film nesústredí na hrdinský čin samotný, zobrazuje ho len poslednú polhodinu, takže človek môže byť najprv sklamaný, že tu máme „nudný“ príbeh troch neznámych mladíkov. Avšak nakoniec to nebolo vôbec zlé, má to hlavu a pätu a vyvrcholenie vo vlaku je zvládnuté špičkovo. A vôbec nevadilo ani zakomponovanie nehercov, mne sa zdá, že hrali mnohokrát lepšie ako slovenské takzvané herecké celebrity. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, že to byl hrdinský čin o to se nikdo nepře. Ale máme tady natočený film, který máme hodnotit a bohužel ani zvučné jméno na režijní stoličce ani to, že hlavní hrdinové hráli sebe, snímek bohužel nikam neposunulo. Podle mě je to celý pojatý špatně, protože látky na kvalitní film je zatraceně málo a mohl se z toho udělat třeba půlhodinový dokument. Takhle sledujeme nezáživný cestování kamarádů po Evropě, jejich dospívání a celý se to táhne strašně dlouho k 5. minutový akci. To je na film zatraceně málo a vyčnívá z toho vypočítavost a kalkul na míle daleko. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Clinte zabal to už fakt senilníš. Jako herec bourák, jako režisér nic moc a ty poslední počiny budiž důkazem. Sully no jakž takž, American Sniper propagandistická sračka. Tohle je pro změnu nudná sračka kde se celej film kecá, cestuje a konec je jakože drama. Pokus o realismus nevyšel. Nudné, unylé... Clinte fakt už ser na to.15% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama