Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Určitě oceňuji přiblížit nám útok, jak skutečně probíhal, a také se mi líbí, že Clint Eastwood hlavní role obsadil skutečnými vojáky, kteří útoku zabránili. To je ale asi vše. Samotný útok trvá jen pár minut a je až na konci filmu. Předtím sledujeme jen to, jak kluci rostou, utužují se v přátelství, mají své problémy. Potom jak jsou na vojně, jak mění své životy. Jednoduše nic zajímavého. Spíš než na dospívání hlavních hrdinů bych se třeba zaměřil na útočníka – jeho přípravu, motivaci. Kdybych to tušil, podíval bych se jen na pár finálních minut. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hele, Clinte, ohledně castingu na tu poslední scénu, děkovačku a předávání metálů, nemáme nikoho, co by alespoň trochu připomínal toho francouzského prezidenta. Co když ti ale řeknu, že už je to natočené.. Riskantní tah s obsazením ani tolik nevadil, jako to vaření s očekávaných ingrediencí před naservírováním vlakového řezu. Do něj to Eastwood kuchtil s nebývalou bezradností.. No nic, skoro sedmdesát let po válce a zase jednou Američané zachraňují Frantíkům prdel, někteří paradoxně i v německém dresu.. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Rukopis Clinta Eastwooda je v jeho filmoch veľmi ľahko rozpoznateľný. Vždy je z jeho príbehov cítiť snaha vyrozprávať príbeh o hrdinstve. Nie o hrdinstve ako jednorazovom čine ale ako o vrodenej vlastnosti niektorých ľudí. Takými ľuďmi boli aj Ray, Alek a Anthony o ktorých je celý tento príbeh. O ich ceste naprieč Európou a o ich hrdinstve. Najviac si cením na filme to, že je podľa skutočných udalostí a že si hlavné úlohy v ňom strihli aj hlavný protagonisti. ďalej sa mi páčilo, že sa film neupjal iba na incident z roku 2015, kedy trojica mladých muži zabránila atentátu vo vlaku ale mapuje aj všetko pred tým čo tomu predchádzalo. Je to príbeh zo života a teda sa ho snaží podať realisticky bez pozlátka to je ale niekedy na škodu lebo film začína po chvíľke nudiť a veľmi podarené finále, ktoré síce vie dostať z človeka správne emócie nezachráni dej ktorý mu predchádzal. 56% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejspíše spoilery, ale trošku hatersky bych řekl, že je to fuk. Ze začátku jsem to chtěl úplně brutálně odstřelit, nechápal jsem, proč sleduji celé dětství a dospívání tří kamarádů, navíc smyšlených postav, které ještě ke všemu hrají herci, co neumí naprosto vůbec hrát a říkal jsem si, proč radši každý pro příběh hlavní cestující ve vlaku nedostane svojí pětiminutovku. Proč to dělat takhle, když jsme viděli strhující United 93, kde nic takového nebylo potřeba. Později mi došlo, že autor námětu zřejmě dostal pokyn : "udělej film o tomhle incidentu, musí to být celovečerák pro kina." Jenže, kdyby se udělal film čistě o samotném incidentu ve vlaku, tak by měl pouhých dvacet minut. Děj nemá jak gradovat, vaří se z vody, nějak se zneškodní hrozba a je konec. Eastwood se musel hodně snažit, aby to mělo alespoň těch 90 minut. Až v závěrečných titulcích a po skončení filmu na imdb jsem pochopil, že scénárista celý děj vystavil okolo třech reálných osob, kteří dokonce hrají sami sebe, dva členové armády a civilista (člověku to přijde divné, když jsou ti tři vyznamenáni skutečným francouzským prezidentem (François Hollande) a čuchá fotomontáž ve stylu Forresta Gumpa). Ano, je to hlavně moje chyba, že jsem o filmu ani vlastně samotném vlaku Amsterdam->Paříž vůbec nic nevěděl (známější jsou pozdější útoky v Paříži v listopadu 2015), možná jsem zaslechl, ale vypustil, že Eastwood do hlavních rolí obsadil právě reálné americké pasažery, co to prožili a v Americe za tento krok byl on i studio krutě zkritizováno všemi kritiky, na druhou stranu film ani nenabízí nějaká vodítka k pochopení a až v závěru to nejspíš většině lidí dojde. Co si ale zanedlouho devadesátiletý režisér ani tentokrát neodpustil, je povinná vojenská agitka. Je tu prostě vymletej kluk, kterej to nikam nedotáhl a zasáhla ho patriotistická slina a touha sám sobě i ostatním dokázat, že něco umí. Nejsem z těch, kterým vadí pokrucování reality ve filmech pro navození většího napětí, zas to není nic takového jako v Americkém sniperovi, kde bylo jasně řečeno, že collateral damage jsou nepřípustné a hrozí za ně vězení, ačkoliv to ani v nejmenším v reálu tak nebylo a nebudu tedy kvůli tomu snižovat hodnocení. Je to prostě malinko hloupé a samoúčelné a ačkoliv je to nejspíše nejslabší Clintův režijní počin, z toho co jsem viděl (J.Edgar je lepší), pořád je v druhé polovině sakra napínavé a řemeslně zručně zvládnuté, například po vzoru nedávného Sullyho. Ovšem ta pachuť, kterou jsem naznačil se už s filmem potáhne a já jsem vlastně rád, že na to v Americe tentokrát už neskočili. Škoda, že takových filmů bude více a více, jelikož těch námětů je bohužel opět dostatek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama