Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po pár dlouhých letech zopakoval i tuhle komedii a matně jsem si pamatoval, že to bylo dobrý a ono docela bylo. Ten konec byl teda slabší, chtěl jsem dát předtím 4 hvězdičky, kdyby tam bylo více vtipných situací a ještě se tam něco pořešilo, aby to bylo zajimavější, ale i tak tahle starší komedie nezapadne. ()

Mort09 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, parodující špiónské filmy z dob Studené války. Scénář i většina vtipů se drží zaběhnutého konceptu doby, ve které byli Špioni natočeni. Dva trotlíci zachrání čirou náhodou svět, to ale neubírá nic na skvělém humoru, ba naopak, i moderní komedie by se mohli inspirovat, osvědčenými schématy, místo hromady nesmyslů, které obsahují. 70% ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie z konce studené války. Emmett (Chavy Chase)a Austin (Dan Aykroyd) jsou v mnoha ohledech sympatičtější a zabavější než agent 007 James Bond. I příslušnicí sovětského raketového vojska jsou sympatičtí a třeba jedna z nich je i až andělský pěkná ( Vanessa Angel). Jen ze slov generála Slineho jde i více po 20 letech trochu mraz po zádech. Protiraketový štít je taky originalně zobrazený!;-) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase a Dan Aykroyd jsou jako parťáci fajn, jen by si jejich postavy zasloužili víc hlášek a gagů. Některý gagy ale fakt vyšly (opisování, operace apendixu). Nicméně si myslim, že tvůrci nejspíš sázeli víc na určitou špionskou nadsázku než na salvy smíchu u diváků. Kromě pár povedenejch vtípků mě ještě potěšily slušný akcní scény. Standardní akční buddy komedie z osmdesátejch let na jedno zkouknutí, která neurazí, ale ani nijak zásadně nenadchne. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborná špionská komedie, které by prospělo víc absurdních momentů - jako byla například zkouška pasivní odolnosti při pádu letadla:) Chevy Chase byl vždycky můj favorit, Dan Aykroyd mu zdatně sekunduje. Asi na minutku se zde v roli doktora objevuje Terry Gilliam. Celkově mě překvapuje, kolik známých osobností filmu se zde údajně objevuje, kromě Gilliama jsem nikoho dalšího nepostřehl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Vanessa Angel a její filmový debut. (ČSFD)

Reklama

Reklama