Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 2

Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil. Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky… (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (477)

Marius 

všechny recenze uživatele

Námet ako prasa, na slovenské pomery veľmi podarená kniha (odporúčam ale českú audioknihu, kvôli veľmi sugestívnemu načítaniu) ale film je slabý. Niekoľko momentov skvelých ale ako celok to trpí na typické neduhy slovenských filmov - až divadelné prehrávanie hercov a slabý scenár. Začínam sa báť o Správu. 4/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekaný filmový zážitek a já smekám před bratry Slováky! Kam se hrabe Záhada Blair Witch, kterou snímek tak trochu připomíná. Tam není čeho se bát. Zde je jakési podivné napětí, jež umocňuje výborná kamera (letecké záběry nemají chybu) a úžasná industriální hudba společně s rozličnými ruchy a šumy. Vůbec řemeslně - po formální stránce - je snímek na vysoké úrovni. Rovněž herecké obsazení je příjemné. Maštalířův démonický zjev by mě nepřiměl jít s ním ani po ulici, natožpak do neznámých lesů. Ano, od všeho trochu - záhadná mizení, mimozemšťané, bludičky či tajuplný les - a přitom člověk nemá pocit, že dostal dort pejska a kočičky. Samotný Tribeč je vpravdě romantickým pohořím, které očaruje krásou i tajemností. Krásné. Co mne ovšem v kině drtilo, byly české titulky. Opravdu Češi nerozumí slovenštině? Musel jsem se hodně přemáhat, abych je dokázal plně ignorovat... Za čas si tedy film pustím znovu jen v původním znění. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Začne to jako jakýkoliv hollywoodský horor, kde chlápek začne dělat noční směny v nějakém pošukově (prokletý hotel, bývalá psychiatrie), pokračuje jako jakýkoliv "online" horor, kde se děj posouvá před on-screen dialogy, trochu se nakousnou horory s časoprostorovými trhlinami, okopíruje se Blair Witch, Enter Nowhere... Kdyby to do sebe alespoň zapadalo, mělo nosný příběh, ústrojně divákovi podaný, ale vše se děje jakoby jen mezi řečí, posuny v ději jsou náhodné, postavy se objevují náhodně, věci se dějí náhodně. A mne na konci filmu nejvíc zajímá, který pitomec by mohl kdy nahrávat svá sezení na gramodesky, kde vzal lisovnu a jak to finančně jistil? Vyrobit gramodesku není jako nahrát písničku z rádia na audiokazetu. Jinak celá ta mystika za rádoby příběhem tady taky neexistuje a nefunguje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Největším pozitivem tohoto filmu se stalo to, že jsem se vůbec dozvěděl o tribečské záhadě, o které jsem zatím nikdy neslyšel. Tvůrci mi ale mnoho informací nenabídli, všechno jsem si musel dohledat až následně, a to mi právě vadilo nejvíc. Příběh byl totiž tajemnější než Hrad v Karpatech, takže přinesl spoustu otázek, ale vtipně je ponechal bez odpovědí, herecké výkony byly křečovité a nepřesvědčivé, atmosféra se tvůrcům jaksi nevydařila a chvílemi jsem se při lesním putování trochu nudil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Peter Bebjak mě dokáže nadchnout, ale i rozladit. Mám to s ním zatím tak, že seriály a pohádku nadšeně chválím, až se hory zelenají, a Čiaru s Trhlinou ne. Ale to nevadí. Tento pán je jedním z mála slovenských režisérů, u kterého si jsem jistá, že jeho velká chvíle ještě přijde. Dvě hvězdy za pokus a za trio Maštalír, Šalacha, Loj. Šikovní! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (28)

  • Natáčalo sa v zime, herci a štáb sa tak mínusovým teplotám nevyhli, avšak mali k dispozícii vyhrievaný stan, kde sa počas prestávok zdržiavali. (Raccoon.city)
  • Tvorcovia pripravili pred premiérou filmu výstavu fotografií z nakrúcania od Stanky Topoľskej a Maroša Ďatka. Inštalovaná bola v nevyužívaných priestoroch bývalej tlačiarne Svornosť v Bratislave. Pre verejnosť bola otvorená 12 dní. Následne sa presunula do priestorov Bory Mall, kde mal film premiéru. (Raccoon.city)

Související novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

Reklama

Reklama