Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Johnson


Pilot (E01)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Slávny akčný hrdina Jean-Claude Van Damme sa vracia z hereckého dôchodku, aby oživil svoje druhé "ja", tajného agenta Van Johnsona. Tentoraz sa nebude musieť vysporiadať iba so zločincami, ale aj s citmi k svojej bývalej priateľke, ktorú stále miluje. (m.a.t.o.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zejména neotřelý nápad a smysl Van Damma udělat si ze sebe legraci a parodovat sám sebe, přičemž finální souboj opravdu stojí za to a potěší určitě všechny fanoušky tohoto akčního hrdiny. Děj jako takový mě sice příliš nezaujal, ale půl hodinka rozhodně nebyla ztrátou času..už proto, že Van Damme tu předvádí obstojný herecký projev a několikerá proměna jeho vizáže též zaujme. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení napovídalo, že se bude jednat o parádní satyru, ale jedno rýpnutí do Nika Cage dobrý film ještě nedělá. Moc zdejšímu nadšení nerozumím. Na druhou stranu JCVD natočil v poslední době děsné koniny. A taky je hodně zvláštní jak vypadají po stránce technické mistrovy filmy a jak dokonale vypadá tenhle kraťas.55% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Bohužel už to tu jednou bylo a to navíc v koncepčnější, upřímnější a navíc uzavřené filmové podobě. Pilot na potenciální seriál Amazonu evidentně čerpá z fenomenálního filmu Mabrouka El Mechriho "JCVD", ale namísto jeho nápaditého balancování na hraně reflexe, pocty, výsměchu a obdivu přináší spíš pokus o "Tropickou bouři" naruby. "Johnson" pak je dalším příspěvkem současné linie quantity TV, která staví ne na progresivnosti, nýbrž na konejšivém variování již viděného a oblíbeného. V dobách quality TV za hlavní přednost seriálů platilo, že oproti filmům mají k dispozici větší pole působnosti pro rozvádění postav a mohly díky tomu být méně schematické a naopak komplexnější. V současném stavu rozbujelého konkurenčního trhu a návratu ke klasickému televiznímu konzumerismu se sází naopak na zaháčkování publika lákavým, a optimálně známým konceptem a jeho nekonečném natahování. Již samotné přilákání pozornosti je nejdůležitější, o opakovaný návrat diváků už se postarají prověřené scenáristické kličky. "Johnson" tak představuje další příspěvek současnému hlavnímu trendu seriálové produkce - dojení známých filmových značek. Jen v Amazonu dobře pochopili, že onou značkou není název filmu, nýbrž sám hlavní představitel. Pilot tak na jedné straně je samozřejmě ohromně sympatický a má odfajfkované všechny body, jak zaháčkovat zvolené publikum (generace diváků Van Damma a filmoví fandové). Stejně tak je tu patrný potenciál pro dlouho běžící seriál, ale na druhou stranu si nelze představit, že ten by dokázal nabídnout intenzivnější divácký zážitek, než prostě opakované zhlédnutí filmu "JCVD", potažmo následované "Tropickou bouří". Pilot tak vlastně nejlépe funguje jako jakási rychloposuvová připomínka "JCVD" (obsahuje variace na jeho nejpůsobivější scény - Van Damme dělá variaci na ikonický chvat a pohoří, potkává všude fanoušky i brečí -, ale kvůli absenci dramaturgické výstavby a kontextu celku postrádá jejich emocionální dopad). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

JCVD je mojim hrdinom z detstva, nie však z obdobia dospievania, či nebodaj dospelosti. Mám rád jeho filmy, kedykoľvek je v telke Leon, Krvavý šport, Kickboxer, Karate Tiger 1, Univerzálny vojak či Peklo, voľba je viac ako jasná. Som rád že sa pokúša o reštart, držím mu palce, no bohužiaľ, mne tento krátky snímok neponúkol nič, čo by malo nasvedčovať tomu, že ho čaká jasnejšia budúcnosť, než mal svetlú minulosť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo patří to mezi kousky ve kterých si Žán nebojí ze sebe udělat prdel a navíc při tom použít své typické trademarky a potěšit své skalní fanoušky, mezi které sice já osobně nepatřím, ale v téhle poloze proti němu nic nenamítám. Už ta jeho úvodní řeč mě celkem dostala. Je fakt, že zápletka nic moc spíš taková omáčka, ale dobrý hlášky a JCVD se pak i v akci předvede. Po pilotu to vidím na solidní nadprůměr, uvidíme jak dál...60% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama