Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Johnson


Pilot (E01)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Slávny akčný hrdina Jean-Claude Van Damme sa vracia z hereckého dôchodku, aby oživil svoje druhé "ja", tajného agenta Van Johnsona. Tentoraz sa nebude musieť vysporiadať iba so zločincami, ale aj s citmi k svojej bývalej priateľke, ktorú stále miluje. (m.a.t.o.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

JFL 

všechny recenze uživatele

Bohužel už to tu jednou bylo a to navíc v koncepčnější, upřímnější a navíc uzavřené filmové podobě. Pilot na potenciální seriál Amazonu evidentně čerpá z fenomenálního filmu Mabrouka El Mechriho "JCVD", ale namísto jeho nápaditého balancování na hraně reflexe, pocty, výsměchu a obdivu přináší spíš pokus o "Tropickou bouři" naruby. "Johnson" pak je dalším příspěvkem současné linie quantity TV, která staví ne na progresivnosti, nýbrž na konejšivém variování již viděného a oblíbeného. V dobách quality TV za hlavní přednost seriálů platilo, že oproti filmům mají k dispozici větší pole působnosti pro rozvádění postav a mohly díky tomu být méně schematické a naopak komplexnější. V současném stavu rozbujelého konkurenčního trhu a návratu ke klasickému televiznímu konzumerismu se sází naopak na zaháčkování publika lákavým, a optimálně známým konceptem a jeho nekonečném natahování. Již samotné přilákání pozornosti je nejdůležitější, o opakovaný návrat diváků už se postarají prověřené scenáristické kličky. "Johnson" tak představuje další příspěvek současnému hlavnímu trendu seriálové produkce - dojení známých filmových značek. Jen v Amazonu dobře pochopili, že onou značkou není název filmu, nýbrž sám hlavní představitel. Pilot tak na jedné straně je samozřejmě ohromně sympatický a má odfajfkované všechny body, jak zaháčkovat zvolené publikum (generace diváků Van Damma a filmoví fandové). Stejně tak je tu patrný potenciál pro dlouho běžící seriál, ale na druhou stranu si nelze představit, že ten by dokázal nabídnout intenzivnější divácký zážitek, než prostě opakované zhlédnutí filmu "JCVD", potažmo následované "Tropickou bouří". Pilot tak vlastně nejlépe funguje jako jakási rychloposuvová připomínka "JCVD" (obsahuje variace na jeho nejpůsobivější scény - Van Damme dělá variaci na ikonický chvat a pohoří, potkává všude fanoušky i brečí -, ale kvůli absenci dramaturgické výstavby a kontextu celku postrádá jejich emocionální dopad). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení napovídalo, že se bude jednat o parádní satyru, ale jedno rýpnutí do Nika Cage dobrý film ještě nedělá. Moc zdejšímu nadšení nerozumím. Na druhou stranu JCVD natočil v poslední době děsné koniny. A taky je hodně zvláštní jak vypadají po stránce technické mistrovy filmy a jak dokonale vypadá tenhle kraťas.55% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebránil bych se tomu kdyby Jean-Claude jen tak jezdil po baráku a řešil všední problémy. Aspoň čas od času. Může z toho být pěkná satira na životy filmových hvězd, kombinovaná s komediálně špionážními vložkami. Pomrkávání na klasické berličky akčních filmů, přiblblá milostná linka, všechno je dobře vybalancované. Na hraně parodie. Minimálně jednu sezónu bych si líbit nechal a jen ať se nebojí tomu přisypat prachy na odvážnější krycí filmy. JCVD si roli užívá, konec konců je mu napsaná na tělo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Koukám, že většině se tento krátký díl údajně chystaného seriálu líbil. No, mě to moc nechytlo. Dá se říci, že mě to i nudilo. Komediální prvky tam ani snad být nemohli nebo mi to po komediální stránce prostě vůbec nesedlo. Nedokázal jsem se ani jednou pousmát. JCVD je můj velký oblíbenec, ale tenhle projekt měl raději vynechat. Tohle mi trochu připomnělo Van Dammův snímek „JCVD“, který se celkem vydařil. Tam jsem opravdu ocenil, že si ze sebe Van Damme umí udělat srandu, sám se zkritizovat i atd. Zde můžu jedině oprávněně a s radostí ocenit skutečnost, že je zde JCVD v perfektní formě. Finální bitka, kdy měl JCVD proti sobě několik protivníků a jak skvěle je zneškodnil (roznožky, výkopy a další parádní kousky, které předváděl ve svých starých klasických filmech), tak tu scénu jsem si pustil 3x. ;) Pokud vzniknou další díly, tak si je možná dám a to výhradně, kvůli jeho bojového umění. No, třeba změním trochu názor a bude mě to i jako celek bavit víc. Zatím mě to nepřesvědčilo. Flintu do žita ale zatím házet nebudu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zejména neotřelý nápad a smysl Van Damma udělat si ze sebe legraci a parodovat sám sebe, přičemž finální souboj opravdu stojí za to a potěší určitě všechny fanoušky tohoto akčního hrdiny. Děj jako takový mě sice příliš nezaujal, ale půl hodinka rozhodně nebyla ztrátou času..už proto, že Van Damme tu předvádí obstojný herecký projev a několikerá proměna jeho vizáže též zaujme. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama