Boží dar - příběhy českých potravin - Série 6 (2022) (série)
Obsahy(1)
Tur domácí změnil vývoj lidského směřování a pomohl položit základy zemědělství. Byl užívaný na práci, na mléko i na jídlo. Hovězí maso v českém jídelníčku zastává třetí místo, hned po vepřovém a kuřecím mase. Existují ovšem i státy, kde se hovězí maso nekonzumuje, například Indie. Naopak Argentina se vyznačuje ohromnou oblibou hovězího masa. Významná česká plemena jsou Černostrakatý skot a Červinka. Hovězí maso je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Jeho zpracování předtím, než přijde na talíř, prochází v posledních letech významnou proměnou. Čeští konzumenti stále více preferují maso „stařené“ tedy vyzrálé. Jaká je historie využívání hovězího masa v Česku? (Česká televize)
(více)Hrají
Vladislav Beneš
Československo
Nejlepší seriály:
Chobotnice (1984) (seriál)
České století (2013) (seriál)
Laskavý divák promine (1994) (seriál)