Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (401)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY JSI TA NEJOPLZLEJŠÍ VĚC V TOMHLE OPLZLÝM SVĚTĚ"...“ /// Robinson měl Pátka, Chuck Noland Wilsona a Hank má Mannyho. Jednoduchej, ovšem vše vyjadřující humor ve filozofickým ujednání o skloubení bobků všech lidí s těmi mými (samozřejmě, že jeho, ale třeba to budeš cejtit taky…). A jak byste osamělost, potřebu a nedostatek lásky vedoucí k šílenství popsali vy? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě fáze, ve který se můžu stát vodním skútrem, studnou, kamarádem, kompasem, sprchou, střelnou zbraní, sekerou.... 2.) Jsem obdivovatel píčovin. 3.) Mám 3 zvláštní schopnosti: dokážu ztopořit, prdět a … 4.) Thx za titule „Figggo8“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film se opírá o dobré herecké výkony, ale zbytek je to dost bizár. Dialogy jsou bezduché a vesměs nepomáhají k nějakému vývoji v ději a nechápal jsem, co vlastně chtěli tvůrci celým příběhem a jednáním postav říci. Závěr vede k asi k nějaké pointě, která mi přišla dost banální na to, aby to vyústilo v tak fantasy jednání hlavní postavy. Celé to trvá moc dlouho a stane se, že film v některých pasážích začne nudit a pořád se opakují tytéž věci. Tento počin nebyl šálek mé kávy......4/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Film s asi najbizardnejšou zápletkou, aká sa v amerických filmoch objavila za poriadne dlhú dobu som si nemohol nechať ujsť, pričom očakávania som mal vysoké a našťastie to dopadlo prakticky presne tak, ako som aj čakal. Už od samotného začiatku som vedel, že to bude to pravé, tá neskutočne pohodová atmosféra si ma získala okamžite, rovnako ako obe hlavné postavy, Paul Dano a Daniel Radcliffe podávajú vynikajúce výkony a ich postavy a celé to ich priateľstvo ma mimoriadne bavilo. Dejovo môžem vytknúť jedine fakt, že v prostrednej tretine film začne pôsobiť trochu stereotypne, ale aj vtedy ma to dostatočne bavilo a tých bláznivých a bizardných scén je tu stále nespočet. Ale najviac aj tak musím pochváliť, že film dokáže v jednom momente poskytnúť celú sériu pocitov, keďže je to nielen vtipné a originálne, ale rovnako cítiť, že je to celé vlastne aj dosť smutné a obzvlášť hlavnej postavy mi bolo aj celkom ľúto. Také scény, ako stretnutie v autobuse alebo párty to len potvrdia. A práve v tej poslednej tretine sa už tvorcovia rozhodli viac využiť práve tú hlbšiu myšlienku a urobili len dobre, poteší aj malá úloha pre Mary Elizabeth Winstead a hlavne perfektný záver. Režijne je to prvotriedna záležitosť, film má nielen perfektnú vizuálnu stránku a atmosféru, ale aj bezchybne fungujú všetky emócie, dokáže to kedykoľvek rozosmiať, ale aj dojať a prakticky z každej scény cítiť, že sa z nej získalo maximum a to musím oceniť. A k tomu ešte výborná hudobná stránka, ktorá je rovnako milá a bláznivá, ako aj celý film. Takže keby film v strednej časti neupadol trochu do stereotypu, asi by som už neváhal s plným hodnotením, ale aj takto ma to mimoriadne bavilo, výborný film, ktorý si ešte s radosťou pozriem a som zvedavý, s čím tvorcovia prídu nabudúce. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přemíra Originality a bizárnosti se filmu v žádném případě upřít nedá, ale na mě to bylo nejspíš moc. U Filmu jsem se příliš nebavil, vtipné mi to nepřišlo vůbec, ale najde se zde pár dialogů k zamyšlení a scéna s medvědem je celkem fajn. Úplně za největší highlight považuji melancholický závěr, který ve mne vyvolal emoce a zahraný byl přesně. 60% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Odkedy Daniel Radcliffe dohral svojho posledného Harryho Pottera, odvtedy som ho nevidel v nejakej normálnej role .. a vyzerá, že budem na neho rovnako vysadený ako na iného Brita, na Hugha Granta ... Týmto filmom sa úspešne zaradil do škatuľky - NEPOZERAŤ! .... Teda ... ak by ste fakt mali chuť sledovať po celý čas prdiacu mŕtvolu, ktorá používa svoje prdy na reaktívny pohyb, či svoj stoporený úd v nohaviciach ako kompas a iný bizár .... tak si to spokojne pozrite. Film niečo má do seba, to mu neberiem, ale nie jeden, ale množstvo momentov už bolo za mojou hranicou znesiteľnosti. Nečudujem sa teda faktu, keď na festivale nezávislých filmov Sundance v Utahu odchádzali ľudia zhnusení z kinosál ... No aby ste nepovedali, že som na tom filme nenechal aspoň nitku suchú, tak soundtrack bol výborný! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)
  • Během scény s falešným autobusem chůze Mannyho se slunečními brýlemi přesně kopíruje Víkend u Bernieho. Film, kde je také hlavní postavou mrtvola. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama