Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Zajímavosti (14)

  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)
  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)
  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)
  • Během scény s falešným autobusem chůze Mannyho se slunečními brýlemi přesně kopíruje Víkend u Bernieho. Film, kde je také hlavní postavou mrtvola. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)
  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)
  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama