Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o prohnilých zápaďanech a s nimi sympatizujících Indech, kteří absolutně nepochopili, že jim skupina uvědomělých aláhakbaristů přináší kulturní obohacení. Takhle by film zřejmě okomentoval zavilý, sluníčkářský pravdoláskař. Já jsem si vychutnal dvouhodinovou, drsnou akční exkurzi do zoufalého a marného boje současné civilizace s tlupou středověkých zabržděnců. Australané mi zase jednou ukázali, v čem spočívá hlavní rozdíl mezi americkou a libovolnou jinou produkcí. Kromě Američanů nikdo jiný nepotřebuje k natáčení kolonu cisteren s patosem, všichni ostatní jsou schopni zapůsobit na divákovy emoce kvalitní filmařinou- tady se to (u mě) rozhodně povedlo. Za mě šlo o výborný námět, který se podařilo skvěle natočit, neměl jsem nad čím váhat. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film na motivy skutečných událostí. Popisuje, co se stalo v tomto indickém hotelu na konci listopadu 2008. Sledujeme útok na hotel jak ze strany teroristů, tak hostů a personálu. Film je docela drsný a nebere si servítky. Vše působí autenticky. V hotelu začíná boj o holý život a nikdo neví, jestli se mu podaří vyváznout. Je to vážně kruté, co se tam tehdy stalo a divím se, že jsem o tom nikdy neslyšel. I volba herců je celkem dobrá. "Jaký si přejete burger? Hovězí." :D ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai přemýšlivá připomínka toho co se před více jak deseti lety stalo. Je to trochu jiné než očekávám od těchto druhů adaptací mezinárodních tragédií. Hotel Mumbai zaručuje subjektivní vnímání události jak teroristů, tak jejich obětí. Jejich fanatismsus se ukáže v jiném světle když je vidět jejich nezralý dětský naivismus. Jestli chcete využít lidské utrpení pro laciné vzrušení tak se podívejte, protože to je zábavné. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle je napsáno hned pod recenzemi: Cukrárna Cacao Prague / Nejen cukrárna a kavárna kousek od Prašné brány. Nabízíme dezerty, kávu i zdravé snídaně. Tedy "nejen kavárna a cukrárna", a co tedy ještě? A čím byl ještě hotel Taj Mahal v Bombaji? Bylo to předevčím centrum osob označovaných jako "very important". Jaké to jsou osoby? Jsou to osoby, jejichž "perverzita" je cerebrální a celebritární, všeobecně známá a oceňovaná, jíž se musí každá Non-VIP podrobit a vyjít ji vstříc. Čím se  vyznačuje VIP? Penězi! ... Nejhorší na těchto filmech jen to, že když vám někdo (třeba přímý účastník) řekne, že to bylo jinak, nebudete mu to věřit. Film je prostě kánon (nejen pro analfabety). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že informace ohledně teroristického útoku v Indii na tamní historický hotel, kolem mě tak nějak prošla. Teď už ale po shlédnutí tohoto filmu vím a nikdy nezapomenu. Geniální rekonstrukce teroristického útoku, které vládne preciznost, skvělé herecké výkony, technická vyspělost, ale i mnohdy lidská nelogičnost dána onou stresovou situací a navíc přispívá dalším hřebíčkem do rakve samotnému islámu. Nevím jak se k tomu stavět, ale během filmu jsem se zamýšlel nad tím, co je lepší. Věřit v náboženství, jehož jménem ročně jeho stoupenci způsobí bezbřehé množství bolesti nebo se ho vzdát, ubrat jeho sílu ve světě a stát se ateistou? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)
  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)
  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno