Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milionár z chatrče nám trochu vyrástol a zarástol. Film je skutočným príbehom teroristického útoku v Bombaji z roku 2008, o ktorom sa v našich končinách nedozviete, pretože nás nezaujíma ani čo sa deje na Ukrajine, nie to ešte pravidelný terorizmus v Ázii. Na film sa nepozerá dobre, najmä keď tam teroristickí psychopati (napodiv zase moslimovia) chodia s automatickými zbraňami a klátia všetko hlava nehlava, horšie než nacisti kedysi v lesoch. Zvuk streľby za plaču malého dieťaťa, nemilosrdné popravy ľudí, s ohľadom na skutočnosť udalostí to vzbudzuje nepríjemne pocity. Zomrelo skoro 200 ľudí, čo síce Indii určite nespôsobí populačný kolaps, ale je treba si ich uctiť. Na môj vkus sa vo filme ale strieľalo až príliš. Ja chápem, že to je asi podstata útoku, ale polovicu času počúvať len hrozný rachot, to na kvalite diela nepridalo. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no možná, že je vzhledem k hodnocení tohoto snímku zase porucha na mojí straně příjmu, ale celé mi to přišlo hrozně chladné a dějově nezáživné. Ano po akční stránce i co se reality týče není co vytknout, ale to jaksi nestačí. Podobný typ filmu by si zasloužil aspoň trochu rozvinout postavy, protože takto mi tu všichni byli celkem ukradení a pak už mě ani ta akční stránka nevytrhla, Takže sorry, ale víc jak průměr fakt ne.55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane emotívne silné a thrillerovo napínavé. Nechcem sa k pointe a k obsahu filmu príliš vyjadrovať, pretože sa mi otvára nožík vo vrecku, náhodou by som dostal nejakú nálepku a o tú ja nestojím. Pravda však je, že v mene náboženstva sa páchajú tie najväčšie zverstvá. Predstave si, že si zájdete na exotickú dovolenku do Indie a už sa viac nevrátite, a to vďaka pár pošahancom čo to majú v hlave riadne popletené. A tie indické obranné a silové zložky.... no čo ja viem, jedna veľká bieda. A vraj štvrtá najväčšia armáda na svete. V každom prípade tento snímok za pozretie rozhodne stojí. Silný nadpriemer. 85/100 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Téma silné i aktuální, prostředků k natočení dost, možností, jak události pojmout, nepřeberně. Bohužel, scénář si nevěřil a vydal se cestou plnou klišé a útoků na první signální. Ve zobrazení událostí podle skutečnosti mě prostě nedokáže dojmout exkluzivní, silně se milující rodinka s malinkým synem, který ztělesňuje nevinnost a bezbrannost v takové míře, že to překročilo hranici kýče a pro mě tím i zbytek dění znevěrohodnilo. Nahrál k tomu i bývalý ruský agent, který přes všechny vady charakteru nakonec ukázal dobré srdce a neotřesitelnou zásadovost. A bohužel do přehlídky plytkých figur se zařadil i oddaný zaměstnanec bez bot, jehož zázemí je opět charakterizované milující rodinou. Všichni jsou dokonalí, i ta vyděšená paní v restauraci nakonec uznala, že měla předsudky. ____ Akce je natočená střídmě a působila na mě přesvědčivě, ale to, že byli zajatci všichni nevinní jako andělé a bez jediné chybičky, z tohohle filmu udělalo jen výpravnější televizní inscenaci. Víte, já si přála, aby ten dokonalý americký manžel aspoň něco měl s tou hezkou chůvičkou, abych jim mohla věřit. ____ Děj je nepřekvapivý, vlastně můžete hned uhodnout, kdo přežije a kdo ne, jestli si sikh přece jen sundá turban, který nikdy na veřejnosti nesňal z hlavy, jestli se nakonec osvobodí z malých bot….. SHRNUTÍ: Muselo to být peklo na zemi a nikdo z obětí si nic takového nezasloužil. Čest jejich památce, ale měl by ji připomínat lepší film. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)
  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)
  • V čase 20:00, při útoku na Lilopal Café, stojí obsluhující čísník čelem k oknu a je zasažen střelou do pravého spánku a padá mrtvý na stůl, směrem k oknu. V dalším záběru je vidět, že vedle něj žádný střelec není. Teroristé přicházejí zvenku a střílejí dovnitř, museli by tedy číšníka zasáhnout do obličeje a on by padl na záda směrem do místnosti. (heavy66)

Reklama

Reklama