Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí a padá na výkone Jakea Gyllenhaala. To, že je dobrý herec vieme. Dokazuje nám to každou jednou úlohou. Film o Bostonskom maratóne v roku 2013 a jeho následkoch sa snaží cez postavu Jeffa vysporiadať s nedobrou traumou. S niečím čo zasiahne človeka a už nepustí. Akési vnútorné vysporiadanie s démonmi je tu zobrazené uveriteľne. A rovnako to má niekoľko silných miest - minimálne štadión. Ale v konečnom dôsledku je to moralistická agitka, ktorá sa snaží o civilnosť ale sem tam spadne do typickej americkej hodnotovej frašky. Niekedy to môžem. Inokedy mi to príde trošku prehnané. Nie je to zlý film, ale aj napriek všetkému si človek musí na konci položiť otázku, je naozaj tá udalosť a tento človek natoľko VEĽKÝ, aby nás jeho osud zaujímal aj zajtra? A tu si myslím, že sa tie odpovede budú výrazné rozchádzať. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Prečo by mal byť tento film zbytočný, však príbeh Jeffa Baumana určite mnohým pomohol. A určite nie je (ako každý očakával) o nezlomnej sile nejakého super hrdinu, veď väčšinu času bol ten chlapec na sračky. Je fajn, že sa z nich vyhrabal a tá trocha pátosu na konci mi vôbec nepokazila dojem z filmu. Spracovanie sa mi páčilo a Jake zase na jednotku s hviezdičkou. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Civilní, neokázalý příběh muže, který při bombovém útoku na bostonském maratonu přišel o nohy,  zároveň se z něho stal symbol naděje a odhodlání lidského ducha. Nevyžádaně – přestože "buranská" rodina se na tom snaží profitovat. Boston Strong! Vyrovnávání se s bolestí, invaliditou a náročnou rehabilitací, (ne)vděčné (ne)přijímání pomoci bližních – zejména od obětavé přítelkyně (svého času ex), maniodepresivní stavy (čím jsem si to zasloužil) – to vše věrohodně svazuje bravurní Jake Gyllenhaal aspoň na slabší 4 *. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Životopisné drama, které popisuje události, které nám nedávno z jiného pohledu přinesl Peter Berg ve svém "Dni patriotů". Tentokrát sledujeme očima jedné z obětí, následky teroristického útoku, který se odehrál na bostonském maratonu. Sledujeme mladého muže ze střední třídy s mírně nekonvenční a silně rasistickou, (nebo možná spíše xenofobní rodinou) který se vyrovnává se ztrátou končetin. Film se odehrává přesně tak, jak by divák očekával a přestože je podle skutečné události, přináší stokrát ohraný příběh o cestě ze dna, zpět na vrchol. Silnější má naštěstí Jacka Gyllenhaala a pár opravdu silných scén, které film vyzdvihují o něco výše, než jiné, podobné žánrovky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

FIlm o miestnom prostackovi, ktoremu to pri bombovom utoku urve obidve nohy nie je ani inspirativnym pribehom o tom jak sa jeden chlapik postavi neprijemnemu osudu a ani dojimavou dramou o tom ake to je tazke vyrovnat sa s necakanymi nasledkami. Je to nezazivna nuda v ktorej jedine emocie vo mne vzbudila rodinka hlavneho hrdinu. A to pocit znechutenia. Proste typicki white trash vidlaci, ktorych zaujima len ich vlastny prospech. No a to, ze bol cely Boston z hlavneho hrdiny paf, bolo dost otravne. Ved to bol obycajny chudak, ktory nic nedokazal a bol nahodou v nespravny cas na nespravnom mieste, no a preto ho kazdy lutoval. Takych kriplov je kazdy tyzden v Modrom z neba hned niekolko a na mna tieto citove vydieracky nefunguju. 3/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama