Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Stronger byl pro mě žhavým želízkem v ohni na rok 2017. Na film jsem se těšil a jasně jsem viděl výborné procítěné drama. Film se mi líbil, ale ze žhavého želízka se stalo "pouze" dobré drama se vším všudy. Hodně dělá Gyllenhaal, který si opět říká o Oscara. (Kterého měl dostat už v roce 2013 za Zmizení, 2014 za Slídila, 2015 za Demolition a 2016 za Noční zvířata.) Proto se film dělí na silné scény, a scény s Jakem. Bostonský výbuch totiž zažijeme v prvních deseti minutách a zbytek filmu koukáme na inspirující, těžký příběh muže, který ztratil obě nohy. Lidé ho vidí jako hrdinu a on samotný nechápe proč. Upřímně, kdyby hlavní roli měl někdo jiný, tak to jsou tři hvězdičky a průměrný film. Tím, že roli má výborný Gyllenhaal, tak je to na čtyři hvězdičky a film je nadprůměrný. Snímek není depresivní jízdou do naší lidskosti, ale je upřímný, smutný a závěr dojímá. Přesto se neubráním pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Explicitní scény výbuchu tu být ani nemusely. Režisér točí samé komedie, takže nechybí ani jedna humorná scéna v autě. Představoval jsem si to mnohem procítěnější, i když i takhle emoce fungují. Nakonec nemohu dát čtyři hvězdičky, protože i přestože se mi několik scén moc líbilo a něco mi zůstane v hlavě. Tak stejně mi to stačí vidět pouze jednou. (72 %) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film tak pateticky natočený, tak zdlhavý, taký selský. Ako hovorí názov, silný príbeh o silnom mužovi, ktorý sa nevzdal, aj keď mal na to nábeh. Je zaujímavé sledovť tú linku v pozadí, čo sa mu deje v hlave, ako rozmýšľa a ako zvláda tlak. Jake v úlohe štandartný a u niekoho isto vzbudí aj emócie. 3 z 5 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 100.komentár. Skutočný príbeh, skutočný hrdina, ktorého možno len obdivovať, ako sa v rámci možností dokázal vysporiadať s tragickými následkami zranenia po teroristickom útoku dvoch zasraných arabských debilov. Film sa najviac sústredí na postup liečby a rehabilitácie po amputácii končatín a tiež vzťahom medzi Jeffom a Erin, ktorý nie je vždy ružový. Psychická rovnováha postihnutého je vratká a tak aj Erin opustí dočasne milenca. Prvá polovica filmu je lepšia, druhá už nepôsobí tak celistvo. Čo ma ako diváka dostalo, sú reakcie príbuzných Jeffa, hlavne ženských, ktoré všetko berú zo stránky popularity, napr. pri návšteve čiernej Oprah, smiešnej to postavy talk show. Čo sa týka útoku na bostonský maratón, tak máme na výber. Môžete sa baviť a byť spravodliví, alebo sa len dojímať a sledovať komorný príbeh obete, ktorá prišla o obe nohy a Jake Gyllenhaal sa s rolou vysporiadal skvele. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tí asociáli sú vari na svete všetci rovnakí. Či v Bystrici, Nitre, v bratislavskej Petržalke alebo v New Yorku. Z takého prostredia takej rodiny pochádzal aj Jeff. Celej rodine nešlo o nič len si užiť, a z nešťastia vyťažiť popularitu čo najviac. Byť Erinou dávno sa na všetko vykašlem. Ale nestalo sa tak a tak som to musel dopozerať do konca .. pekne americky pátosového. Nech žije Amerika, nech žije Američan, Nech žije hrdina z Bostonu. Gylenhaal nesklamal. A tretí bod dávam za sympatickú hudbu , hlavne tá záverečná sadla !!!! ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Jake je proste jeden z top hercu...neskutecnej borec - od patroly ho sleduju a kolem zodiaca prisel zlom a kde hral proste byl zarukou kvality..na kazdou roly se pripravuje na maximum a zdime divaka..at uz kurva dostane toho oscara! tohle je proste umeni - jake a hardy nejlepsi herci poslednich 5ti let! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama