Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Dado 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, keď sa ma film snaží prvoplánovými zásahmi do diania citovo vydierať. Avšak ak ide o námet, akým oplýva Stronger, niečo podobné divák očakáva, dokonca by som povedal, že potrebuje. Potrebuje emóciami vybičované scény, v ktorých sa naplno prejaví jeho empatia, potrebuje zobrazenie ťaživých momentov, v ktorých s vyvalenými očami a zovretými päsťami neprestáva veriť, že hlavný hrdina pozbiera zvyšky síl a postaví sa zdanlivo neprekonateľnej prekážke. A keď to už do istej miery funguje, rozhodne nepotrebuje umelo pôsobiace konflikty a vyslovene nesympatické, ba priam iritujúce chovanie postáv, kvôli ktorému si v istej chvíli možno dokonca uvedomí, že v príbehu vlastne nevystupuje nik, komu by mohol od začiatku až do konca úprimne fandiť. Z potenciálne silného zážitku tak napokon zostal príbeh, ktorého posolstvo s každým zbytočným výstupom okoreneným slovíčkom fuck dostáva na frak a ktorého pôsobivé prvky, hoci v tomto prípade do tejto kategórie patrí asi iba Gyllenhaalov herecký koncert, už len sotva dokážu zachrániť výsledný dojem. (60%) ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tí asociáli sú vari na svete všetci rovnakí. Či v Bystrici, Nitre, v bratislavskej Petržalke alebo v New Yorku. Z takého prostredia takej rodiny pochádzal aj Jeff. Celej rodine nešlo o nič len si užiť, a z nešťastia vyťažiť popularitu čo najviac. Byť Erinou dávno sa na všetko vykašlem. Ale nestalo sa tak a tak som to musel dopozerať do konca .. pekne americky pátosového. Nech žije Amerika, nech žije Američan, Nech žije hrdina z Bostonu. Gylenhaal nesklamal. A tretí bod dávam za sympatickú hudbu , hlavne tá záverečná sadla !!!! ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film tak pateticky natočený, tak zdlhavý, taký selský. Ako hovorí názov, silný príbeh o silnom mužovi, ktorý sa nevzdal, aj keď mal na to nábeh. Je zaujímavé sledovť tú linku v pozadí, čo sa mu deje v hlave, ako rozmýšľa a ako zvláda tlak. Jake v úlohe štandartný a u niekoho isto vzbudí aj emócie. 3 z 5 ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Amerika má díky teroristům na dvacet let postaráno o filmové scénáře. Už mne to ale nebaví. Ano, zapomenout nesmíme, ale těchto filmů už bylo dost. Dramata podle skutečnosti můžu, ale opakovaných lidských neštěstí, bomb a nabytého postižení a boje s ním - na to už se fakt nedá koukat a začínám nabývat na dojmu, že americké filmy už nám nemají co nabídnout. Komedie nejsou vtipné, horory jsou předvídatelné a bez nápadu, dramata taktéž. Málokterý americký film, který dnes vidím, tak je u mne za pět hvězd. Když přemýšlím, co si večer stáhnout za film, tak dlouho hledám a nakonec stejně uteču za severskými snímky. Nicméně, chtěla bych znát všechny ty filmové triky, Gyllenhaal byl jako vždy naprosto úžasný, no snad mu pro tu roli opravdu ty nohy neufikli, jak moc povedený tento filmový efekt byl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh, který napsal sám život. Bohužel ve filmovém provedení není nijak lepší ani horší, prostě je to takové celkem dobré zpracování, kdy jediné, co vyčnívá je Jake Gyllenhaal a jeho pojetí postavy, které mu věříte. Musím uznat, že alespoň v tomhle zpracování, Jeffovi moc nezávidím jeho rodinu, kdy chvílemi nevíte, jestli je vůbec někdo schopen se do něj aspoň trochu vcítit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama