Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Jake Gyllenhaal dělá co může, ale na nějaký světoborný film to bohužel nestačilo. Viděl jsem daleko lepší filmy, které na diváka i lépe zapůsobily skrze emoce a celkové prožití tragédie. Tady to bude znít dost tvrdě, ale někdy se mi zdál hlavní hrdina dost na facku a byl mi místy jeho osud až lhostejný. Chápu, že to byla součást vykreslení jeho charakteru, ale mi to do sebe nějak nezapadlo. Navíc se mi zdálo, že film neměl moc pevnou půdu pod nohama co se týče celkové vize, kde chce směřovat. Musím, ale zmínit i mnohá pozitiva snímku, které mě potěšily. Ať už se jedná o obsazení hlavního hrdiny, který hraje jako o život a sundávání obvazů jsem prožíval s ním. Také vyobrazení celkové tragédie a že se film nebál ukazovat dost drastické záběry mi bylo velmi sympatické. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 100.komentár. Skutočný príbeh, skutočný hrdina, ktorého možno len obdivovať, ako sa v rámci možností dokázal vysporiadať s tragickými následkami zranenia po teroristickom útoku dvoch zasraných arabských debilov. Film sa najviac sústredí na postup liečby a rehabilitácie po amputácii končatín a tiež vzťahom medzi Jeffom a Erin, ktorý nie je vždy ružový. Psychická rovnováha postihnutého je vratká a tak aj Erin opustí dočasne milenca. Prvá polovica filmu je lepšia, druhá už nepôsobí tak celistvo. Čo ma ako diváka dostalo, sú reakcie príbuzných Jeffa, hlavne ženských, ktoré všetko berú zo stránky popularity, napr. pri návšteve čiernej Oprah, smiešnej to postavy talk show. Čo sa týka útoku na bostonský maratón, tak máme na výber. Môžete sa baviť a byť spravodliví, alebo sa len dojímať a sledovať komorný príbeh obete, ktorá prišla o obe nohy a Jake Gyllenhaal sa s rolou vysporiadal skvele. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Čo sú to dve odj*bané nohy oproti miliónu zavraždených ľudí (civilistov) v Iraku Američanmi na základe falošnej zámienky ušatého Tonyho Blaira z Británie. Prečo nespravia film o nich? Kto je vlastne terorista? Agresor (USA), alebo zúfalí pomstitelia? Milión ľudských životov je menej ako dve nohy Američana? Ani mi ho neprišlo ľúto, tak aspoň 2*. Ta prvá hviezdička je za nederavý scenár, čo pri filmoch mapujúcich skutočnú udalosť je asi aj samozrejmé a ta druhá za dobré maskovanie Gyllenhaalových nôh. Inač nič výnimočné. Takýchto prípadov sa rodí denne niekoľko a častokrát sa o to postarajú práve "mierumilovní" Američania hneď v niekoľkých krajinách, ktoré terorizujú a drancujú. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o teroristech ,ale z úplně jiného pohledu.Pohledu chlapíka,který přišel o nohy kvůli bombovému útoku na bostonský maraton.Film vám ukazuje jak těžké je se vyrovnat s tím,že během chvíle přijdete o něco tak pro mnoho lidí samozřejmého a to jsou nohy,ale jde tu i to jak každý vidí jen tu vrchní slupku usměvavého člověka ,který působí jako hrdina co přežil,ale uvnitř je neskutečně v háji.Jake Gyllenhaal znovu prokázal,že je dobrý herec a opravdu se do role vžil.Jen víc těchto silných filmu z kterých si něco můžete vzít.Za mě celkově 88% a pět hvězd ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal je môj veľký obľúbenec a i vtomto kuse hrá štandartne nadštandartne. Podľa názvu filmu som síce očakával niečo na štýl, že chlapík bude ukážkou mentálnej sily a nezlomnej vôle, ale neprekážalo mi sa dívať ani na obyčajného týpka z buranskej rodiny plnej alkáčov. Film je napumpovaný emociami, ktorými na divákovi absolútne nešetrí a to som asi dnes večer potreboval- vypustiť paru a emočné tlaky, takže na nejaké nedostatky a posolstvá filmu kašlem a dávam za statočné a silnejšie štyri. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama