Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Bruce Joel Rubin, Michael Tolkin. Kamera : Dietrich Lohmann. Hudba : James Horner. Produkce : Steven Spielberg. James Cromwell hraje člena týmu prezidenta Morgana Freemana. Ve filmu Nejhorší obavy si tyto role prohodili. V scéně v oválné pracovně je vidět tetování Morgana Freemana, který dokonce chtěl, aby mohl nosit náušnici. To už mu ale nebylo dovoleno. CITÁT - Už nikdy nebudeme blíže Zemi. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

A opäť tu máme jednu veľkú filmovú vykrádačku. Opäť tu máme katastrofický film ktorý vyznie skôr smiešne. Jednak to má na svedomí absolútne neschopná režisérka ktorá nevie, čo chce celým filmom povedať. Či chce vykradnúť celý Armageddon s jeho kompletným konceptom, či chce z filmu romantický príbeh mladej lásky na pozadí príchodu konca sveta alebo citový návrat rozhádanej dcéry ku otcovi. Ani v jednej z tejto dejovej línii si nieje Mimi Lederová absolútne istá. Vznikol z toho absolútne nevyrovnaný dej s až hanebnými odklonmi od hlavného deja. Pri takejto slabej réžii a strihu nemá absolútne šancu vyniknúť ani hviezdne obsadenie, ktoré sa do snímku podarilo dotiahnuť. Jediné čo si divák bude z celého filmu pamätať budú príhovory Morgana alias prezidenta. No skôr sa budú parodovať, ako brať seriózne. Pred časom som videl silu dopadu. Ten môžem odporučiť viac, lebo sa na nič nehrá a to sľubuje väčšiu zábavu. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nebýt koňské dávky budovatelského kapitalismu v závěru a celopološného UScentrismu, byl by to to docela fajnový katastrofický biják s lehce nadprůměrnými efekty a poměrně slušnými herci. Takhle je to typický průměr, který nenudí, ale ani nepřekvapí. Mimochodem, proč je pro Američany symbolem zkázy pár pitomých mrakodrapů a jedna zelená socha? Že by proto, že při cifře stáří evropských památek je jejich fantazie vystavena drtivému dopadu? ;o))) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drtivý patetický odpad, ale já prostě zbožňuju, když nám filmaři vizuálně nápaditě likvidují planetu. Logika si opět vzala dovolenou, ovšem to je u katastrofických filmů normální. Obsadit béčkové a céčkové (ne)herce, nic by tuhle hypersračku nezachránilo od jediné hvězdičky za pěkné efekty. Naštěstí nechybí pár obstojných herců a dva Páni Herci - Robert Duvall a Morgan Freeman, kteří tenhle příliš dlouhý doják dělají koukatelným. 55% ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč spousta lidí nad tímhle filmem ohrnula nos, je poměrně prostý - vznikl totiž paralelně s Armagedonem, a tak masové publikum čekalo (nevím proč, ale prostě čekalo) něco podobného - že partička amerických kovbojů nasedne na raketu a pojede nakopat tomu teroristickému asteroidu prdel. Mimi Leder však neměla v úmyslu natočit další pestrobarevnou kulisu pro konzumaci popkornu, ale chtěla se na problém ohrožení Země z vesmíru podívat trochu seriózněji. A povedlo se jí to téměř dokonale. Film má velice realistickou atmosféru a alespoň trochu přemýšlivý divák určitě ocení umně spletené předivo politických intrik a houstnoucí atmosféry, alespoň po první třičvrtěhodinu. Lederová je však evidentně méně zdatná, pokud jde o zvládání katastrofického, neřkuli postkatastrofického žánru. Že Drtivý dopad není plný akce na počátku a uprostřed, to je v pořádku a celkovému vyznění a myšlence to jen prospívá. Ale že plyne v podobně poklidném tempu i tehdy, kdy by se už konečně mělo začít něco dít, to je poměrně vážný nedostatek. Přesto čtyři hvězdičky za myšlenku, snahu a odvahu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Z proslovu prezidenta Becka (Morgan Freeman) vyla vystřižena věta: "Tohle není armageddon." Tvůrci si totiž při natáčení neuvědomili, že budou soupeřit se souběžně připravovaným Armageddonem (1998) a nechtěli, aby to působilo dojmem laciného dloubnutí do konkurence. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama