Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad a Armagedon. Dva konkurenti, kteří se ucházeli o divákovu přízeň, téměř ve stejnou dobu. Pro mne byl tento film koukatelnější a příjemnější hlavně proto, že si odpustil dojemné srdcervoucí a sebeobětovací scény, jako ta s Brucem a působil na mne tak něják reálněji. Doufejme že podobných misí, jako byl Mesiáš nebude v reálu nikdy potřeba! Obama by Morganovi nesahal ani po kotníky :-) ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Film patří k tomu nejhoršímu co jsem kdy viděl, abych byl upřímný tak jsem to nedokoukal. Vzhledem k rozpočtu a hvězdnému obsazení je to asi největší propadák co znám. V Armageddonu byl alespoň humor a akce, Drtivý Dopad bych klidně hodil ihned po premiéře do dopoledního programu Novy mezi telenovely. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nebýt koňské dávky budovatelského kapitalismu v závěru a celopološného UScentrismu, byl by to to docela fajnový katastrofický biják s lehce nadprůměrnými efekty a poměrně slušnými herci. Takhle je to typický průměr, který nenudí, ale ani nepřekvapí. Mimochodem, proč je pro Američany symbolem zkázy pár pitomých mrakodrapů a jedna zelená socha? Že by proto, že při cifře stáří evropských památek je jejich fantazie vystavena drtivému dopadu? ;o))) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších katastrofických filmov,na Armageddon sa nechytá ale celkom slušné.Tvorcovia tam zakomponovali aj ľudské príbehy a k tomu koniec sveta.Ale musím podotknúť,že skoro celý film je nuda a skoro nič sa tam nedeje,až na posledných pár minút,ale to filmu už nepomože.Aj herecké obsadenie ma nezaujalo a M.Freeman ako prezident to tam tiež nevytrhol.Keby tam bolo viacej trikov aj moje hodnotenie by bolo lepšie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a ani člověk ať nic nečeká je to katastrofická krása a ve směs se nic neděje ale tady prostě nevadí tady jsem žral příběh a danou situaci jednání, romantika nechyběla napětí akce a drama taky ne finální ukončení je velkolepé a rychle je dobře že i dříve dokázaly filmy nesmírně dobře potěšit mít skvělé efekty dodat mrazivé scény, herci na svém začátku a pak se s úsměvem koukám na nebezpečí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)
  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)
  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama