Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní katastrofická jednohubka, která zaujme velkorysým obsazením a efektně natočenou finální vlnou tsunami. Jen škoda, že celkový dojem markantně sráží chabý a patetický scénář, který po nějaké chvíli začne působit vážně hodně hloupě. „We watched as the bombs shattered the second comet into a million pieces of ice and rock that burned harmlessly in our atmosphere and lit up the sky for an hour.“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad je skutečně drtivý, tedy do samotného konce, kdy vypukne na Zemi to pravé nezastavitelné peklo. Také je to hlavně katastrofický film, který vůbec není špatný, ale málokdy je takový film dobrý a tento je jedním z mála, také na něm spolupracoval slavný Spielberg, takže se to na filmu rozhodně podepsalo. Film a jeho podstata nereálná není, právě naopak ukazuje možnost, která klidně kdykoliv může nastat, a to je na něm tak strašidelné. Drtivý dopad je rozhodně jedním z těch mála, který má co nabídnout i po deseti letech. Stále má co říct a je neskutečně nadčasový, ale furt je u mě za tři hvězdy. Nechtěl bych potkat něco tak strašidelného, co můžu vidět právě tady. Až z toho leze mráz po zádech, strašidelné. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drtivý patetický odpad, ale já prostě zbožňuju, když nám filmaři vizuálně nápaditě likvidují planetu. Logika si opět vzala dovolenou, ovšem to je u katastrofických filmů normální. Obsadit béčkové a céčkové (ne)herce, nic by tuhle hypersračku nezachránilo od jediné hvězdičky za pěkné efekty. Naštěstí nechybí pár obstojných herců a dva Páni Herci - Robert Duvall a Morgan Freeman, kteří tenhle příliš dlouhý doják dělají koukatelným. 55% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka první a ani poslední film, který se zabývá katastrofickou událostí - srážkou kosmického tělesa se Zemí. Patří však k těm velmi zdařilým. Tváří se realisticky a také realistický je. Nikde není vyloučeno, že se to nemůže odehrát i ve skutečnosti. Doufejme, že se tak nikdy nestane a Země zůstane ušetřena. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a ani člověk ať nic nečeká je to katastrofická krása a ve směs se nic neděje ale tady prostě nevadí tady jsem žral příběh a danou situaci jednání, romantika nechyběla napětí akce a drama taky ne finální ukončení je velkolepé a rychle je dobře že i dříve dokázaly filmy nesmírně dobře potěšit mít skvělé efekty dodat mrazivé scény, herci na svém začátku a pak se s úsměvem koukám na nebezpečí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)
  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama