Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V originálním příběhu o lidské solidaritě a síle lidské dobroty, zpracovaném však zcela v Hollywoodském stylu, vypráví malý Haley Joel Osment o tom, že "svět není možná tak úplně na hovno." A vy byste mu možná i uvěřili, nebýt toho po*ratého konce, po kterém tradičně následuje velkolepý doják. Pravda, dojemný konec filmu skutečně je, byť hraje klasickým způsobem na city. Jakkoli je dojemný, je především Hollywoodský. Nebo obráceně? Každý, ať si zvolí dle svého:) A, samozřejmě, že takový film může skončit dvěma způsoby, buď Happyendem, nebo velkou tragédií. Co v Pošli to dál zvítězilo, se dozvíte na konci pořadu:) ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář má být dobrým skutkem (a varováním) pro alespoň tři lidi, když se budete řídit mou radou, svět bude lepší (nebo alespoň nezabijete dvě hodiny svého života). Tak tedy, nedívejte se na tenhle film, je to nádoba s klišé, která ať už protřepaná nebo míchaná nedají dohromady dobrý film ani kdyby tam hrálo dvakrát tolik dobrých herců a hudba hrála ještě líbezněji. Impotetní scénář s režií vše spolehlivě zadupou do podprůměru. NEVER MORE ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto písal scenár k tejto presladenosti, ale niečo podobné už kedysi vymyslel súdruh Arkadij Gajdar, keď dal vzniknúť literárnej postave - Timurovi a jeho parte. Tiež im tá utopia o konaní neskutočného dobra moc nefungovala. Trevorovi som ju tiež moc neveril, ale chápem, že mnohým ľuďom sa na to pekne dívalo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozpačitá pohádka bez šťastného konce. Výborný námět, se kterým si scénárista a režisérka bohužel nedokázali poradit tak dobře, jak si zasloužil a dojemný příběh o naději a dětské snaze po nápravě světa tak místy rušila až příliš okatá klišé a standardní postupy, které se bohužel podepsaly i na hereckých partech jinak výborných herců. Nicméně, to přes všechny výtky byl příběh natolik silný (a Kevin Spacey natolik dobrý), že dokázal potlačit určitou sterilitu filmového ztvárnění i občasné herecké křeče, předat své poselství a navíc opravdu zahrát na city. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve filmech se stává, že novináři přicházejí při policejní akci o auto, a hned nato jim zcela neznámý člověk daruje svůj Jaguar s vysvětlením, že zcela nedávno se mu stala obdobná věc, a jemu také neznámý člověk zcela nezištně pomohl. Novinář tedy začne neobvyklý řetěz skutků zpětně sledovat, až se dostane na začátek, kdy učitel základní školy zadal svým žákům úkol - prokázat třem neznámým, potřebným lidem dobrodiní. Zní to jako pohádka, ale nenechte se mýlit. Žádné pohádkové postavy ani kouzla ve filmu neuvidíte, ale to si jen tvůrci usmysleli, že na světě má být hezky a lidé by na sebe měli být hodní, vlídní a dělat si dobré skutky. Mělo to být psychologické drama, ale ani tam si nejsem jistý, a tak bych volil možnost mezi tím. Vyšel mně z toho rozpolcený a poměrně komorní film s podivním morálním a málo pravděpodobným posláním, jehož menšinovou podstatu tvůrci prezentovali poněkud slzopudným závěrem. Dobře obsazené, hezky zahrané, s ženskou citlivostí natočené, ale tak na jedno podívání. Přemýšlet se dá i u jiných filmů. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Spacey musel každý den před natáčením strávit v maskérně 3 hodiny. Před natáčením postelové scény, kde je pohled na jeho popálenou hruď, trvala maskovací procedura dokonce 7 hodin. (8smdesat)
  • Většina exteriérů byla natáčena v Las Vegas a okolí. Interiéry domu McKinneyových se ovšem natáčely v Los Angeleských studiích. V Los Angeles se také natáčela noční scéna setkání novináře Chrise Chandlera (Jay Mohr) s matkou Arlene McKinney. (8smdesat)
  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama