Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Lima 

všechny recenze uživatele

Herci byli skvělí, ale scenárista asi prodělal studijní stáž ve venezuelském televizním studiu. "Pošli to dál" mohl být hezký film s pozitivním posláním. Ale obludný, citově vyděračský závěr z toho udělal typickou hollywoodskou sračičku, dobrou leda tak pro přesolení slzičkami zbytků popkornu, které zůstaly fanynkám telenovel na klíně. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tento počin má ode mě tři lepší hvězdičky. Sice se Trevorovi nepodařilo změnit svět, ale za tu snahu si je zaslouží. Důležitý totiž není cíl, ale cesta. Jen kdyby na té cestě nebylo tolik očekávaných hrbolů. Vezměme si to popořádku; malý chlapec, učitel, ke kterému vzhlíží a problémové rodinné zázemí. A jako tečka na závěr sentimentální slzy-ždímající vyústění. Všechno bolavě předvídatelné. Ale dejme tomu, díky velice solidním hereckým výkonům (mluvím hlavně k tobě, Spacey!) to fungovalo. S tím, že se jedná o moralitku se musí počítat už od přečtení námětu. Jen kdyby to ještě k tomu všemu nebylo tak natahované... Stručně a jasně rozpaky tedy vítězí nad nadšením. PS: Proč jsou ti dětští herci vždycky tak na facku, proč?! ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Ano, ten film těží z velmi zajímavého námětu, hrají v něm výborní herci - herectví Kevina Spaceyho a Helen Huntové, to je lahůdka a Joel Osment jim to rozhodně nekazí. A ten film má taky strašně patetickej konec (tak patetickej, že to dokonce zarazilo očekávanou invazi slzných kanálků i u Jahola, kterej poslední dobou bulí u všeho, co je jen trochu důvěryhodný) a to dokonce ve dvou scénách - Spacey a Huntová těsně po natáčení ve třídě a pak poslední minuta... a zpracování námětu do scénáře je občas trochu šroubované. Ale čtvrtou hvězdičku mu musím přidat za ty dvě otřepaný pravdy, za který jsem vždycky rád: 1) SKOREM každý z nás stojí za to 2) zlo NENÍ dělitelné na malé a velké. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se najdou lidi, kteří nerezignovali a snaží se myslet pozitivně. A v tomhle filmu dokonce chtějí zlepšit svět. Mohlo by to fungovat? Ono je to jedno. Pokud se o to bude snažit co nejvíc lidí, tak nemusí platit věta: "Líp už bylo". Je škoda, že se v závěru autor filmu zbláznil (pravděpodobně v touze po zbytečnosti zvané Oscar). ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Moc krásný film, který mě hned od samého začátku velmi zaujal svým neotřelým nápadem a skvělou myšlenkou. Kamarád mi opět doporučil romantický film, které moc nemusím, abych ho povinně shlédl a nelituji. Rozhodně se mě to líbilo víc, než kdejaká sračka s Arnoldem , kterého zas můžu, ale film Sabotage mě velmi zklamal. Osment spolu s Dakotou Fanning jsou nejlepší dětští herci současnosti, zde předvedl opět po A.I. sve herecké kvality. Většina tu nadává na konec, ale ten jen potvrdil, že svět je na hovno. Jelikož jsem se ani trochu nenudil a v záplavě trapných akčních céčkových filmů a ještě trapnějších komiksů konečně zas hodnotnej film se spoustou skvělých myšlenek musím dát plný počet. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se na filmový materiál Fuji pro jeho barevné podání, které se režisérce nejvíce zamlouvalo. (8smdesat)
  • Dům McKinneyových byl postaven na okraji Las Vegas speciálně pro účely natáčení. Dům stále stojí, ale prošel výraznou přestavbou. (8smdesat)
  • Většina exteriérů byla natáčena v Las Vegas a okolí. Interiéry domu McKinneyových se ovšem natáčely v Los Angeleských studiích. V Los Angeles se také natáčela noční scéna setkání novináře Chrise Chandlera (Jay Mohr) s matkou Arlene McKinney. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama