Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář má být dobrým skutkem (a varováním) pro alespoň tři lidi, když se budete řídit mou radou, svět bude lepší (nebo alespoň nezabijete dvě hodiny svého života). Tak tedy, nedívejte se na tenhle film, je to nádoba s klišé, která ať už protřepaná nebo míchaná nedají dohromady dobrý film ani kdyby tam hrálo dvakrát tolik dobrých herců a hudba hrála ještě líbezněji. Impotetní scénář s režií vše spolehlivě zadupou do podprůměru. NEVER MORE ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Propadneme, když nezměníme svět?" Jsem snílek, takže bych si hrozně moc přál, aby Trevorovo Pošli to dál fungovalo. Já na to jdu trochu jinak. Neztrácím totiž čas vymýšlením dobrejch skutků, ale když se objeví možnost zlepšit si karmu, tak jí vždycky využiju. A vesmír mi to vrací, takže když já potřebuju pomoct, tak se vždycky někdo objeví. Funguje to poměrně spolehlivě. Je tedy jasný, že mě ta myšlenka filmu hodně oslovila. Prostě jsem si ten řetěz dobra užil, ale rozhodně jsem přitom nechtěl vidět žádný velký rodinný trampoty a vyděračský slzy na závěr. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nadherna dojimava drama so zaujimavou myslienkou. Sice naivnou, ale svet by bol hned ovela krajsi, keby sa nou ludia inspirovali. Ustredna trojica hercov podava skvele vykony. Uzavrety Spacey s mindrakom z minulosti, Helen Hunt trapiaca sa s alkoholizmom a maly v tej dobe este prijemne vyzerajuci dobrak Osment. Film je sice od zaciatku koncipovany ako prvoplanovy dojak, ale svoju skatulku sa mu dari naplnit velmi dobre az na samotny zaver, ktory je jak z ineho filmu. Je to podobny WTF podraz ako napriklad pri filme Message in a Bottle.. Jak keby chceli byt tvorcovia za kazdu cenu originalny a tak to vyriesili takto hnusne a namiesto totalneho dojatia som zakazdym pri zavere akurat najebany. Skoda, pretoze zvysok filmu je fakt skvely. 7/10. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pošli to ďalej považujem za pseudoromantický film o utopickej myšlienke víťaziaceho ľudského dobra. Ako chlapec som videl film Keby všetci chlapci sveta a aj ten bol omnoho uveriteľnejší. Uznávam, že som napriek všetkému našiel niekoľko zaujímavých sekvencií, ale väčšia časť filmu bola typickým americkým výplodom falošných citov, okázalých gest a aranžovaných zápletiek. Scenárista, ktorého učili, že najdlhšie vydrží v pamäti posledná scéna, ju skonštruoval tým najhlúpejším spôsobom, akého bol schopný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na mňa to moc nefungovalo. Námet nebol zlý, vo svojej podstate je hrozne pozitívny, milý a povznášajúci. Len to spracovanie nebolo také, aké by som si ho predstavoval. Vyžarovala z neho naivita a prvoplánová citová vydieračka made in USA, hlavne v kontexte malého chlapca a jeho učiteľa, no a ten koniec už totálne skĺzol do pozície, ktorá mi vonkoncom nie je po chuti. Film je vhodný hlavne pre nenáročné romantické duše, ktoré obyčajne fungujú na románoch od R. Pilcherovej. 60/100 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Film vznikol podľa rovnomennej knihy od autorky Catherine Ryan Hydeovej. (Paela)
  • Dům McKinneyových byl postaven na okraji Las Vegas speciálně pro účely natáčení. Dům stále stojí, ale prošel výraznou přestavbou. (8smdesat)
  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno