Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (107)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě docela dilema... Fakt rád bych tomu dal 4 hvězdy, protože ta agitka o nepřizpůsobivých imigrantech (zrcadlící minulost i aktuální ustrašenost) je mi sympatická. Ten svět je poměrně barvitý/vrstevnatý a kupodivu i herecky to docela zapadlo.. Jenže.. Pořád mám pocit, že tomu něco chybí.. Možná prachy (aby ty triky vypadaly méně uměle).. Možná více prokreslené a ambivalentněji působící charaktery (snad v druhé sérii?).. Možná více naturalistický a méně fantasy feeling (pořád jsou to prostě víly a faunové, což působí okoukaně a neinvenčně)... Prostě, pořád tam je něco (nebo něco chybí) díky čemu mě seriál nestrhnul, nevryje se mi do seriálové topky (i kdyby měla 20příček) a nebudu s horečnatou nedočkavostí vyhlížet další sérii... Ale jako takový jednorázový, odpočinkový exkurz do zajímavých končin, to není vůbec špatné... ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tím největším trnem v patě je, že Carnival Row prostě nemá škatulku, ve který by vládnul. Mytologie je jen zástěrka pro prachobyčejnej rasismus, detektivní linku nelze kvůli twistu v posledním dílu uhádnout a Cara Delavigne na to jednoduše nemá. A já se ke konci přistihnul, že beru atmosféru na milost jen díky Česku, a že bych vlastně moc rád znova kouknul třeba na kompletní Ripper Street. A taky že stačilo. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Plusové body si seriál zaslouží už jen za tu Prahu skoro v každém záběru města. V kombinaci s fantasy světem působila vizuálně dost hezky a celkově se svět povedl, obsahoval trolly, skřety, víly, fauny, čarodějky, monstra a skoro všechno, co by obsahovat měl. Tím ale pozitiva končí a na řadu se dostávají mínusy, kterých je daleko víc. Seriál po dvou dílech, kdy jsem byl v očekávání, přestal nabírat na obrátkách a jel monotónně až do posledního dílu, žádná akce, napětí nebo atmosféra, kvůli které bych se těšil na další díly. Po 4.díle jsem koukal už jen z donucení, hororu se dotkne seriál jen okrajově a hlavní postavy nedostávají tolik času a prostoru, kolik by si zasloužily, protože je tady více (nudných a ne až tak zajímavých) dějových linek okolo a více než na samotné nastíněné řešení případu, akce a hororové zápletky se tady řeší společenské vztahy, “rasismus” a vrstvy lidí, což rozhodně není to, co bych chtěl... Finále skončilo dříve než začlo a ona hlavní opěvovaná příšera “night butcher” se objevila až v posledním díle asi na 5 minut, zvrat byl předvídatelný a nezajímavý a nebylo už o co stát. Za mě nepovedené, kdyby se zaměřili tvůrci více na detektivní dvojici Cara a Orlando ve fantasy světě a necpali tam sociální vrstvy, neshody a boje mezi jednotlivýma rodinama, udělali by daleko lépe... ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Noirová krimi, viktoriánské období a fantasy svět plný nadpřirozených tvorů, žijících v nelehké symbióze s lidmi. K mé velké spokojenosti mi tam šoupli všecko, co mám ráda a bylo by nevděčné to neocenit. Snadno jsem se v příběhu orientovala, ztrápený Orlando se mi snad poprvé líbil a potěšily mě i pražské lokace. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako seriál, který napsali a zrežírovali současní čeští filmaři. Jinými slovy polo amatérismus. Svět Carnival Row, jeho fungování a jeho historie, jsou naznačeny velmi povrchně (obrovské město, nebo stát?, kde se ale podíváme vždy jenom do pár stejných ulic a pár stejných domů), postavy, které jsou ve většině případů černobílé a divákovi na nich vůbec nezáleží, a celé to korunují průměrné herecké výkony. Vše působí jaksi nedodělaně, nedomyšleně, někdy dokonce až trapně, a to, co má být na Carnival Row jistou paralelou k současné migrační krizi, zanechává dojem prázdné kulisy narychlo vystavěné kolem "červenoknihovní" zápletky ústřední dvojice. Orlando Bloom (jakkoli pro něj mám slabost už od dob Pána Prstenů), je vůbec nejhorším hercem celého obsazení, zmaten, jak se ve které situaci přesně tvářit, a jediné, co opravdu zvládá, je choreografie akčních scén. Celou tuhle levně působící šarádu trochu zachraňuje vždy přesvědčivý Jared Harris, ale ani tak to nestačí... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Počas rozhovoru pre Collider Cara Delevingne priznala, že milovala svoje protetické pixie krídla natoľko, že sa s nimi niekoľkokrát nafotila nahá. (Arsenal83)
  • Seriál se natáčel v České republice, kromě studií na Barrandově probíhalo natáčení např. i na zámku Kačina. (Vanilla77)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama