Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl lepší choreografii soubojů než co se předvádí zde (nejlepší z nejlepších mladá Žen vs. hospoda a Žen vs. Šu Lien). Film je ovšem nejen o boji, ale i o touze, lásce a je místy úžasně poetický až hypnotický (bambusový les). Ústřední čtveřice je skvělá a hudba Tana Duna prostě geniální. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice klasika, ale mně teda film za srdce či koule nechytil. Bohužel jsem se na film musel dívat 5 dní, protože 4x jsem usnul což tedy nevěstí nic pozitivního. Navíc z celého srdce nesnáším když někdo lítá po stromech, či po střechách, řídím se pravidlem No Gravity No Fun a zde mě to iritovalo ve velkém. Choreografie je sice špičková, závěrečný ženský fight je definitivně to nejlepší, co ve filmu je, ale jakmile si po fightu někdo odletí na střechu, tak skvělý dojem se okamžitě zkazí a vše je spíše úsměvné než-li efektní. 60% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce film nemá chybu - úžasná výprava snímaná bezchybnou kamerou, skvělá choreografie bojových scén, hudba i vše co se toho týká je pěkné. Bohužel ale po stránce obsahové mě nezaujal ani trochu, opravdu nerozumím tomu, jak mohl tenhle film získat Oscara za nejlepší cizojazyčný film (obzvláště když ho porovnám s Musíme si pomáhat...) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nádherná epická báseň, se kterou se imho Hrdina nemůže vůbec srovnávat. Film je ukázkou dokonalého filmařského umu. Precizní práce s kamerou, dokonalá choregrafie a hudba. Úžasná vizuální forma. Škoda jen, že někteří lidé se nedokáží povznést nad fakt, že je to čínská legenda ve kterých letání a jiné ,,blbosti" jsou celkem běžné záležitosti. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Hrdiny mi tenhle snímek přijde až příliš poplatný konceptu velkofilmu a skutečně svérázný a po čínsku zamyšlený je až ve svém závěru, který je strhující jak po bojové, tak dramatické stránce. Do té doby mi ale Tygr a drak připadal jako zbytečně rozmáznutá milostná epopej s trochu nešťastným rozložením retrospektiv, které zbytečně rozbíjí hlavní dějovou linii. Ta je sice zajímavá, ale přesto v Leeově pojetí nejsilnějši rezonuje v třesku meče a ve strhující a krásné katarzi. Během filmu jsou tu lehké názvuky síly, ale ty se poněkud tříští v kakofonii hlasů, v na jistotu hrané režii a nijak výjimečné vizuální stylizaci. Snad za to mohou ony "americké peníze" a "divácké zaměření". Přitom téma tak typicky asijské, téma boje, života i cesty, skýtá mnoho podnětů k filmové meditaci... Ale Tygr a drak je prostě a jen dobrým akčním filmem, skvělými ukázkami shaolinského boje mečem, kopím a čert já vím čím ještě... K vyšší úrovni ducha však promlouvá pouze nemnohokrát, o to však působivěji. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • První neanglicky mluvený film, který v USA vydělal více než 100 milionů amerických dolarů. (Tygrys)
  • Herečka původně obsazená do role Jen (Ziyi Zhang), Qi Shu, se na film připravovala několik týdnů, dokud ji její agent z filmu nestáhl a neposlal ji do Japonska natáčet reklamu na Pepsi. Následně agenta propustila a najala si jiného. (Morien)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama