Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměr z průměrů až podprůměrů. Neskutečně nablblý scénář, kde se všichni chovají značně debilně, k tomu pár úsměvných fórků, spolu s výbornými herci, kteří se snaží v tomhle zmetkovi hrát docela solidní výkony (Liška, Trojan i princezna), i několik režisérských vychytávek potěšilo, ale když je to celé zabalené v tak nesympatickém a těžce televizním stylu, tak bohužel nemůžete čekat nějaké zázraky, i kdyby se Strach snažil na sto devadesát procent. Bylo to šedivé, nudné, utahané, i když vyložený megaprůser z toho cítitl nebyl, přesto bohužel další vánoční vyhoření. 45% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hezké! V den televizní premiéry 44 hodnocení ještě před půlkou!! Nebylo tu dobrý zvykem hodnocení uzamkout a otevřít až po skončení? Zhruba prvních 100 hodnocení můžete v klidu vymazat, hodnotící neviděli celý film. Teď k pohádce samotné: Jiřího Strachovi se zdařilo vedení herců - dokonce i naturščik Jiří Mádl působil pod jeho vedením přirozeně, Pavel Liška mluvil zřetelně a bylo mu rozumět. Osobně dávám přednost decentnímu humoru před přílišným šaškováním, to bylo pro mě v případě Ivana Trojana tak akorát únosné. Příběh byl pravda malinko kostrbatý, ale v dnešní době je velice těžké napsat pohádku, která by byla originální a v ničem nepřípomínala ty předchozí. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádkové zoufalství České televize pokračuje. Už jen obsazení Jirky Mádla do role někoho slabého (nebo se slabým srdcem) je první nesmysl, který neměl šanci fungovat. Pak tu máme pitvoření pánů Trojana, Taclíka, Plesla, Myšičky a Lišky a pohádka se stává těžko snesitelnou. Polívka vypadá staře a unaveně, což k filmu sedí. Takže zbyla princezna, ta byla aspoň krásná a neokoukaná. Proč tento nepodarek pana Epsteina prošel do výroby? Asi, že se mohlo ušetřit na výpravě. A mezi tolika blbými pokusy o pohádku se další ztratí (30%). ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám v Česku Mádluje, všude Mádl, ale tadyhle v téhle srandě si to nejvíc užil bezpochyby Trojan. A Liška. A Taclík. Tak. Smutné je, že pan režisér neviděl, jak princeznička v závěru brutálně přehrává, a to tak, že přehrává i Lišku. Příběhově je to jinak brutální džus, ždímá úplně všechny klišé, že to už ani zajímavý není. Přesto: Signore Trojan rulez. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to Strachovi bohužel zase tolik nevyšlo. Svatojánský věneček pořád ani zdaleka není žádným nekoukatelným failem a žánr za poslední roky zažil desítky mnohem děsivějších zářezů. I přes menší rozpaky se tomu totiž pořád nedá upřít poctivé režijní řemeslo a sympatické obsazení, díky němuž to celé skvěle uteče a divák se vlastně hezky odreaguje. Ani tak se ovšem nezbaví dojmu, že s příběhem si někdo mohl dát trošku větší práci. Děj je totiž prostě a jednoduše mišmaš, jenž příliš nedrží pohromadě. Obzvláště díky němu se totiž nyní pohybujeme v průměrnějších žánrových vodách, což je po předešlých režisérových kouscích malinko škoda. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na moravském zámku Uherčice a na Rabštejně nad Střelou. Natáčelo se také na řece Nežárce kousek od Veselí nad Lužnicí. Mezi filmové lokace patřily i vodopády Černá Desná, Křemže a Vlkov (mlýn Krkavec). (SimpanzJi)
  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)

Reklama

Reklama