Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

POMO 

všechny recenze uživatele

X-meni na druhé straně zákona. Tuctový námět, technicky kvalitně zpracováný do sci-fi béčka bez scénáristické invence a pořádných hereckých tahounů. Pro koho se tohle točí? Fanoušci žánru to rádi buď ve velkoprodukci, anebo nápaditě (Upgrade). Ještě i hudba zde okatě vykrádá Martinezův Drive či Fiedelovho Terminátora. [Sitges FF] ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad drsnějších a špinavějších X-menů, kteří ve světě nemají zrovna dvakrát ustláno. Jenže Code 8 má sice zajímavý prvotní nápad, který byl dobře využit v předešlém kraťasu, ale pro celovečerák Jeff Chan jednoduše nemá co vyprávět. Chybí tu herec, který by to táhnul. A když nemáš herce, vlep do toho alespoň akci, jenže na tu zase nebylo dostatek peněz, takže se tu pohybujeme sice ve světě plným X-menů, ale ve finále vidíte jen 5 schopností, které Vám zrovna dvakrát radost z akce neudělají. Po kraťasu jsem doufal, že tvůrci seženou peníze aby se odvázali, sehnali nějaké peníze, ale neodvázali se. Tuctový, stokrát viděný scénář tomu taky nepřidal. ()

Reklama

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Na prdel jsem si z toho nesednul, ale rozhodně to nebylo špatné. Nápad se trochu podobá X-menům, hlavně co se postavení zbylé společnosti vůči schopnostem hlavních postav týče. Scénář, efekty i hlavní obsazení bylo velice povedené a jako celek se jedná o slušné scifičko, u kterého jsem se nenudil, ale dala se z toho udělat větší řežba. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhých třech letech dokázali bratři Amellové zrealizovat tento projekt. Už po zhlédnutí krátkometrážního filmečku se stejným názvem jsem si říkal, že tento svět má rozhodně co nabídnout, pokud dokáží vymyslet alespoň trochu sofistikovanější scénář pro zajímavou zápletku. Nynější plnohodnotný film rozhodně nepatří mezi to nejlepší v rámci superhrdinské tématiky, ale i tak přišel s pár inovativními nápady plus libovým vizuálem, tudíž bych to také na druhou stranu ani neodepisoval. Na ten vizuál musím pět jen a jen ódy, za 2 miliony dolarů to vypadá víc než dobře. A příběh sice v mnoha chvílích skřípe, ale scénáristicky se snaží házet sem tam zajímavé twisty, takže také za mě přijatelné. K hereckým výkonům. Oba Amellové předvedli výkon na jedničku, zamrzí, že se tvůrci nesnažili trochu rozvíjet příběh i z druhé strany barikády, zejména linku s policistou, kterého ztvárnil Sung Kang. Klidně bych uvítal i nějaký sequel, pokud jednička vydělá slušnou sumu peněž, potenciál se dozajisté nevyčerpal. Za mě dávám 72 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama