Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná sci-fi kriminálka, kterou spáchali z kreativně-tvůrčího přetlaku bratranci Amellové (Stephen - Arrow, Ninja Turtles 2... a Robbie - Tomorrow People, Flash…) & co. Takto produkovat film byl sice krok do neznámých vod, ale na druhou stranu oba herci ví, co chtějí a do čeho jdou díky svým dlouholetým zkušenostem před kamerou. Díky jejich úspěšné crowdfundingové akci po představení 10minutového kraťasu přispěvatelé správně zavětřili potenciál, a mohl tak vzniknout celovečerák. Plynulo to příjemným tempem, hudba na rozdíl od nabušeného kraťasu, kde bylo logicky potřeba lidi nahajpovat, tady hrála roli příjemného doplňkového elementu. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne a po poslední scéně logicky chci vidět pokračování, co se s postavama děje. Jo a naučila jsem se jeden znak v anglické znakové řeči :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potenciál na slušné béčko tu sice byl, ale tvůrci se rozhodli ho nevyužít a výsledkem je tak nevýrazná a nudná polosci-fi líznutá x-meny z wishe, která nenabídne jediný výraznější moment a z hlavy se vykouří dřív než doběhnou závěrečné titulky. Ale ono taky co čekat od filmu kde je nejlepší "herec" Stephen Amell (ten se sem ale jinak dost hodí, protože Code 8 je podobné X-Menům asi jako Arrow Batmanovi)...40% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl strach z tuctového nápadu a vykrádačky Xmenů, ale už po pár výborných úvodních minutách se rozplynul a až do konce jsem seděl zarytý do sedačky. Velkým tahounem jsou mladí, sympatičtí a neokoukaní herci, kteří se dokonale zhostili svých rolí. Svět je výborný, schopnosti nápadité a vizuál obdařených i policejních superbotů je špičkový. Stejně tak děj, kdy je dostatek akce (místy i násilí) a menší prostor se najde i pro citovou stránku. Být trochu údernějšího a konkrétnějšího zakončení, pálím plných 5, protože takhle mě film už dlouho nezaujal a Jeff Chan si u mě šplhnul. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po epileptickém titulkovém úvodu a následném rozjezdu a la levná verze obšlehnutých X-Menů jsem byl trochu nedůvěřivý. Ale nakonec se z toho vyklubala svižná a neotřelá sci-fi kriminálka, která se zároveň tváří jako pilot k nějakému seriálu nebo jako první díl nějaké x-logie, s čímž bych neměl problém, docela rád bych totiž viděl pokračování. A doufám, že mutanti by to v něm lidem pořádně osladili, ačkoliv hrozba týnejdžerského pravdoláskařského telenovelismu je tu veliká a vážná (hlavní hrdina, zde trapný oidípek s xichtem třídního premianta, by si po skonu maminky třeba mohl něco začít s tou hezkou submisivní mulatkou a páchat s ní dobro, tedy až se dostane z lapáku). Nechci ale předbíhat a předjímat, zatím hodně příjemné překvapení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama