Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda navíc za efekty (hlavně ty policejní droidi, ti jsou super), jinak celkem průměrná podívaná, není to vůbec špatný, jen na mě moc "krásní" herci. To nemám rád, tak to v životě nevypadá, to jsou spíš pohádky pro náctileté... škoda. Jinak dobrý, trochu ve stylu Districtu, ale ten byl syrovější a špinavejší = tedy lepší. Taky to nemá happyend, což hodnotím pozitivně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

X-meni na druhé straně zákona. Tuctový námět, technicky kvalitně zpracováný do sci-fi béčka bez scénáristické invence a pořádných hereckých tahounů. Pro koho se tohle točí? Fanoušci žánru to rádi buď ve velkoprodukci, anebo nápaditě (Upgrade). Ještě i hudba zde okatě vykrádá Martinezův Drive či Fiedelovho Terminátora. [Sitges FF] ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení fajn a obrácené pojetí využívání / zneužívání schopností a strachu z nich také. Osobně vidím tuhle variantu "WHAT IF" pravděpodobnější, než X-Meny a i schopnosti jsou více blížící se realitě. Defacto každá schopnost je pouhé zesílení schopnosti, kterou již lidé běžně disponují (z větší části) - naše tělo produkuje elektřinu a přenáší tak nervy, lidské svaly a kosti dokážeme posilovat, nějací léčitelé mezi námi taky běhají (i když jejich efektivita je někde jinde) a číst myšlenky občas také dokážeme. A každá schopnost má svoje výhody, nevýhody, cenu i omezení. Celkově jsem se bavil a film utíkal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeff Chan natočil kraťas v roce 2016 a jelikož měl úspěch rozhodl se natočit celovečerní film a je to velmi příjemné Sci-Fi Béčko. Film má zajímavě vymyšlený svět, který se náhodou podobá nedávnému Freaks ( X-meni z druhé strany), akorát zde policie má roboty, ve vzduchu hlídkují drony, obyvatelé ničí nová droga Psyke a lidé se superschopnostmi nemohou normálně pracovat a pokud pracují, je to ilegální a mohou být zastřeleni. Hlavní hrdina dokáže ovládat elektřinu a patří mezi nejschopnější ve svém druhu a kývne na černou prácičku pro jeden místní gang a jelikož se stane díky schopnostem užitečný, začne pro ně "pracovat", dokud se to klasicky nezvrtne. Scénař mohl být zajímavější, nezlobil bych se kdyby měl film o půl hodinu navíc a dobře zvolené téma lépe využil, ale jestli Vám stačí dobrý nápad, sympatický hlavní hrdina, skvělá technická stránka a velmi solidní akce, tak byste měli být spokojeni jako já. 7/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama