Reklama

Reklama

Černí démoni

  • Itálie Demoni 3 (více)
Trailer

Pomsta oživlých mrtvol. Tři mladí američané jsou při cestě Brazílií svědky fascinujícího rituálu černé magie. Jeden z nich vyvolá zlé démony a mrtví začnou ožívat... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pamätáte sa ešte na VHS od Davay? Takže k tejto nostalgickej VHSkovej atmosfére treba filmu k dobru prirátať i atmosféru talianskych gore horrorov z prelomu70s/80s, ku ktorej sám Lenzi svojimi filmami EATEN ALIVE, NIGHTMARE CITY a CANNIBAL FEROX významne prispel. Spôsobujú to najmä lokácie preslneného Ria, opradeného poverami a čiernou mágiou, a gore efekty zo starej školy. Okrem toho i starý dom v brazilských horách má svoju atmosféru, zombie otroci vyzerajú štýlovo a príbeh má niečo do seba. Spracovanie je trošku skromnejšie ako u spomenutých kultov, ale i tak sa jedná o dobrý neskorší príspevok do talianskej pokladnice. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Typický italský trash se zavádějícím názvem. Lenzi se asi na stará kolena rozhodl, že nebude zabíjet jenom "filmově", ale skutečně unudí k smrti případné diváky. Mdlá režie, primitivní scenář a výsledkem je zoufalý a strašně nudný pokus o horor s šesti rozpadajícími se černochy, kteří chodí po domě a zahradě okolo domu a pomocí sekyry, háku (dvakrát detailně znázorněné vydloubnutí oka) občas zamordují nějakého příšerně přehrávajícího herce (pokud se dá vůbec o "hercích" mluvit). Mimochodem kdo by čekal nějaký festival gore efektů, ten ať raději se obrátí jinam. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Sú späť takmer po dlhom čase v ešte väčšej sile s drobnými pomôckami (hák, sekera) a sú pripravení pomstit sa každému, kto zavíta do strašidelného domu v Brazílii. Lenzi pokračuje tam, kde pôvodný Démoni skončili a bere si nový názov, príbeh a dotoho nám ešte zakomponuje jedno-rozmerné postavy kde jeden herec prehráva toho druhého a zombie namaľovaný na čierno tak majú jedinečnú šancu zaútočiť. Na filme môže zaujať úvodná a záverečná rituálna scéna, ktorá je remeselne zvládnutá dobre. Lenziho talent je bezpochyby jeden z najrozmanitejších a zaujímavých rad z talianskej školy. Skoda len, že jeho sľubná kariéra vzala pád ku koncu osemdesiatych rokov a je ťažké uveriť, že ten istý muž ktorý režíroval napr. kultovú klasiku Sedem krvavých orchideí alebo Ghost House, sa rozhodol urobiť tretie pokračovanie démonou od Bavy. Len keby sa mu to aspoň podarilo 60 percent. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

S demons 1,2 to nemá absolutně nic společného jak by název mohl napovídat, ale kvůli tomu na to nebudu házet špínu. Jedná se o průměrnou podívanou o černé magii typu woodoo a podobně a o šesti černošských zombií kteří díky kouzlu vstali ze svých hrobů a začli si hledat oběti. Místy to má docela slušnou atmosféru a přijemné gore scénky takže není důvod to kdovíjak odsuzovat a špinit. Mě se to docela líbilo, samozřejmě, že to mohlo bejt lepší, ale výsledek je uspokojící. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Lenzi je prosnulý filmový zlodej a ani Démonov nenechal bez povšimnutia. V rytme samby a za prítomnosti zvedavých vysokoškolákov priviedol na svet tretí diel, ktorý má s predchodcami len pramálo spoločného. Film sa vyznačuje vďačným schematickým postupom woodoo + cintorín + zombies. Potom už len typické chovanie postáv, rozdeliť sa v tú najmenej vhodnú chvíľu, zopár vydľabnutých očí a veľmi povedomých scénok (Fulcimu aj Kubrickovi sa dozaista rihalo). Za sľubnú atmosféru zo začiatku jedna hviezda, ostatok má hodnotu slanej vody z bufetu na pobreží Stredozemného mora. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama