Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se budu celou dobu dívat na plochu počítače a že mě to bude bavit. Než se film rozjel, byl jsem v pokušení ho vypnout. Jakmile však pátrání po zmizelé Margot nabere obrátky, není už tak jednoduché se odpojit. Kromě policejního a soukromého vyšetřování si divák uvědomí, jakou sílu představuje internet a sociální sítě. Pro jedny je otec Kim hrdina a drží mu palce, pro jiné mizerný otec a div ne vrah. A to ještě netuší, co ve skutečnosti znamená hřát si na prsou hada! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ak je tento mesiac v kinách jeden film, ktorý by ste mali vidieť, tak potom jednoznačne budem hlasovať za "Searching". Myslím si, že ide o vynikajúci film spracovaný skvelým spôsobom, ktorý mu dodáva všetku potrebnú autenticitu a podklad k tomu, aby sme tu mali jeden z najlepších filmov roka. Je to fantasticky odrozprávané, je to vynikajúco odprezentované a výsledne sa dostaneme k absolútne skvelému finále, ktoré nebudem spoilovať. Osobne som zhodnotil, že je veľmi ťažké okomentovať tento film bez toho, aby človek niečo nenaznačil alebo nezospoiloval, ale pokúsim sa o to. Takže poďme na to. V prvom rade veľmi pochválim Johna Cho. Je absolútne fantastický v role, ktorá mu maximálne sedí. Priam mu verím, že Margot je jeho skutočná dcéra a skutočne chce nájsť svoje stratené dieťa. Tak veľmi dobre túto rolu predal. Debra Messing je rovnako vynikajúca. Role detektívky sa chopila správne a všetky momentky, ktoré tu má jej verím naplno. Postup, ktorý sa rozhodne David zvoliť na to, aby našiel svoju dcéru mi prišiel veľmi logický a správny. Okrem toho by som povedal, že film nás vie aj veľmi dobrými spôsobmi zmiasť. Len súčasne to ukazuje, že internet nie je miesto, kde človek môže dostať jednoznačné a správne odpovede. Veci môžu byť klamlivé. Slová môžu byť klamlivé. A pod povrchom sa skrýva niečo úplne iné. A okrem toho sa tu skvele ukáže aj to tínedžerské sociálne pokrytectvo, ktorého je plný svet. Poviem to takto. Je tu scénka, kde sa David rozpráva so spolužiačkou Margot, nakoľko je to posledná osoba, o ktorej vie, že ju videla živú. A povie mu, že ju ani poriadne nepoznala a kamošky neboli. O nejaký čas neskôr však urobí srdcervúce video, kde bude hovoriť, ako to bola jej najlepšia kamarátka a aká je z toho všetkého nešťastná. Pokrytectvo za lajky. Skvelé. Ale smutné je, že to je skutočná realita tohto sveta. Internet je hold plný klamstiev. To sa tu ukazuje skvele. Okrem toho sú v tomto filme scénky, na ktoré úprimne nezabudnem, ale nakoľko by som išiel do veľkých spoilerov, nebudem to tu hovoriť. Možno spravím veľký blog vo svojom denníku pre tých, ktorí spoilery budú chcieť. Ešte si to celé prejdem v hlave, ale asi by som mohol. Koniec koncov, o tomto filme sa toho dá povedať veľmi veľa. Hoci mi táto technika spracovania filmu nie je nová (len tento rok som videl rovnako vynikajúci film spracovaný formou skype komunikácie s názvom "Face 2 Face"), musím povedať, že to využil absolútne maximálne a perfektne pre príbeh, ktorý "Searching" hovorí. Vysoko odporúčam vidieť v kine, myslím si, že to oceníte. Určite lepší film ako bol "The Predator". Hodnotenie: A+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tematicky to nie je zlé, ale tá forma, uf, tak neviem, ale pozerať sa celý film ako by na Skype, to sa mi vôbec nepáčilo. Viem, že je to moderné, ale to neznamená automaticky kvalitné. Je tu istý prínos. Poukázanie na to, čo všetko nechávame na nete, aké stopy. Súkromné firmy ako google vedia všetko o našom pohybe, vie to aj tá krabička, čo nosíme vo vrecku. Je to na zamyslenie, veľkého brata mám v anále, ale začína byť čoraz väčší... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

John Cho se od MILF hlášky herecky posunul trošku dál (viz jeho film Columbus, který ale nikdo neviděl), Searching ovšem není úplně film o hercích. Je o brilantně vypointovaném příběhu, u jehož zpracování se režisér/scénárista rozhodl jít cestou sledování přes monitor a jiné obrazovky (přesně po vzoru našeho skvělého Semestru, ale jistě bychom tuto metodu vysledovali i dál), na kterou si člověk (i když viděl zmiňovaný seriál) musí zpočátku navyknout, aby se mu následně snímek zaryl pod kůži a napětím jej zarazil do sedačky. To se mi přesně stalo a nechci psát nic dalšího kromě dávno pofláklého, o filmu si nic nezjišťujte a jděte do toho naprosto nepolíbení! 10/10.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Keďže tento film prebieha na falošnej počítačovej obrazovke podobne ako predchádzajúci film Odobrať z priateľov (2014), v prvej scéne na Facebooku je malý odkaz na ten film. Meno "Laura Barns," postavy z filmu Odobrať z priateľov, sa objavuje v pravom hornom rohu obrazovky ako aktuálna téma. Bolo to zobrazené veľmi krátko. (Pat.Ko)
  • V záverečnej scéne filmu sa v okne Spotify nachádza skladba od Torina Borrowdalea, ktorý je skladateľ tohto filmu. (Pat.Ko)
  • Pro německou, španělskou, francouzskou, ruskou a portugalskou verzi filmu byla každá TV / telefon / počítačová obrazovka znovu vytvořena v příslušném jazyce. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama