Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (905)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na začiatku filmu ma napadlo: Tajné služby budú asi súperiť. Na konci si podajú všetci ruky, ako vytrestali nejakého nespratníka spomedzi svojich radov. Ďalší propagandistický film vlád, obhajujúci celosvetovo stále rastúci trend rozpočtu na armádu, tajné služby, policajné sily a ostatné ozbrojené zložky štátov. Výtržníci budú spravodlivo potrestaní. Filmový priemysel tomu musí ísť poruke. Je to lacná a účinná propaganda systému. Navyše sa na nej dá parádne zarobiť. A diváci sú .upozornení, aby také neprístojnosti, pred akými varuje film, nerobili. Lebo inak dostanú na riť od scientologického guru. Nijako ma to potom nedokázalo vtiahnuť do deja. Teda až nie gule plné plutónia. Tešil som sa, ako tam kdesi výstavne a efektne explodujú. Ďalšie sklamanie: anarchisti versus príslušníci tajných služieb: 0:100. Čo už. Možno nabudúce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na vteřinu načasovaná akce pokračuje, atrakcí mají tvůrci plný kufr a Tom Cruise se pro diváka nejednou solidně zadýchá. Už pošesté přijímá nebezpečnou misi, ovšem přiznejme si, že těch vládních agentur a teroristických organizací, zvratů, veletočů a podrazů je krapet hodně. Věrohodnost tak jde hodně stranou, což bomba (stejně jako ve čtyřce, ač tam to byla tuším raketa) zničená v poslední vteřině jen potvrzuje. Banda šílenců hodlá rozsévat po světě neštěstí, vracejí se staří kámoši, kteří Ethana ve štychu rozhodně nenechají (ani on je), i smrtelně nebezpečná Švédka Rebecca Ferguson v roli energické britské agentky, která to má zase rozdělané na několika místech. A potěší i Huntova osudová láska. Záporáci jsou fajn, výprava je excelentní. Samotná akce je poctivá, staromódní, nápaditá, ale absolutní údernost má jen někdy. Už třeba díky Arnoldovým Pravdivým lžím si velmi dobře pamatujeme, že na fyzickou akci na pánských záchodcích bývá radost pohledět. I tady má propracovanou choreografii a fajn vyústění. Honička v pařížských ulicích rovněž dokonale strhne (včetně milé vsuvky s francouzskou policajtkou) stejně jako finále na úpatí útesu. Šestapadesátiletý Tom Cruise je pořád obrovské lákadlo, které se o svou kariéru stará s maximální pečlivostí, všichni navíc pochopitelně víme o jeho smělých kaskadérských úchylkách. A platí, že je nadále i výtečný herec. Oscarový autor thrilleru Obvyklí podezřelí Christopher McQuarrie coby scénárista stál za Valkýrou i třeba sci-fi Na hraně zítřka, navrch coby režisér koučoval velmi příjemného Jacka Reachera i minulou nemožnou misi. Plní tak Cruisovy ambice objevovat se v inteligentních žánrových kouscích. McQuarrie i tady potvrdil pevné režijní otěže i cit pro dávkování humoru a akce, scénář ale tentokrát přepálil. Možná i proto je šestý díl „jen“ velmi dobrým akčním thrillerem. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zopakovaná esence okázalého špionství, která je opět nejsilnější ve chvíli, kdy jde proti obvyklým pravidlům a odvážně staví celý příběh na lidskosti, na síle postav, na hojících se jizvách zdánlivě nezničitelných forem. Šok z nově viděného přístupu se sice pochopitelně nekoná, na to McQuarrie až příliš opatrně kráčí po vlastní vyšlapané cestičce a dělá z Falloutu spíš M:I 5.5, ale kombinace dalšího vnitřního pnutí několika organizací a velkolepého bondovského finále je natolik perfektně do sebe zapadající, že mi na takovém přístupu nakonec nevadí vůbec nic. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak zase ne. Podle všeho jsou sudé díly této série prokleté. Věřil jsem, že tenhle má konečně všechny předpoklady, aby to zlomil, ale u těch předpokladů to bohužel zůstalo. Tvůrci bohužel udělali stejnou chybu jako po excelentní trojce, která tak stále zůstává nejlepší částí a po ní přišli s nesmyslně přepálenou a dějově nelogickou čtyřkou. Pátý díl jsem vnímal jako stylový návrat k tradici a doufal jsem, že v tomto duchu bude i šestka, ale bohužel jak už to bývá zvykem, tak musí být všeho víc, všechno přehnanější, epičtější, ale co je to platný, když scénář stojí za vyliž prdel? McQuarrie si vždycky liboval v překombinovaných scénářích, ale pokaždý to jakž takž dávalo smysl. Zatím co tohle je totální hovadina která skáče od zvratu ke zvratu a nějak se neobtěžuje cokoliv vysvětlovat a co se akce týče, tak i v tomto případě platí, že méně je někdy více. Tenhle šílený Bondovsky Supermanovský styl se prostě k téhle značce nehodí, ale vysvětlujte to děckám, kteří znají jen filmy s Cruisem a o čem vlastně MI kdysi byla nemají ani šajnu. Uvažoval jsem, že aspoň za ten poctivý přístup Cruise k natáčení akce (i když jinak už se opravdu permanentně celej film tváří jako by byl sjetej nebo mentálně postiženej) dám tu třetí hvězdu, ale to vrtulníkový finále a hodně okatý vykradení jisté scény z jinýho filmu to zazdilo. Nebudu spoilerovat, schválně jestli vás to trkne. Já si toho všimnul hned. Asi je opět čas na změnu režiséra a já apeluji na vás pane Abrams dokončete zpropadený Star Wars a vrhněte se na další díl který je patrně při hype tohoto takřka jistý, tak aspoň nějaké pozitivum plynoucí z tohoto průšvihu. Zklamání roku.45% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní hitech film. Rozhodně povinnost zajít na něj do kina, kochat se šílenstvím Toma Cruise (všechny ty youtube features si pusťte po, stejně ten hype cítíte už dlouho, že?). Řazení filmů série MI podle kvality nechám na ostatních, co tím chtějí strávit nekonečné hodiny času, a mě stačí, že se série ubírá jasným směrem, buduje okolo Ethana i ostatní postavy a nebojí se věnovat v podstatě celý film, pro vytvoření základního charakterového pilíře hlavní postavy. Proč ne. A proč ne plné hodnocení, no, výtky tu jsou, především příběh mi přijde extrémně prokouknutelný (ano, nechodím na takový film, aby mě překvapil v příběhu, ale znát většinu zápletek a hlavní twist během cca 15 minut mě mrzí). Dále se film podle mě až příliš spoléhá na kaskadérskou odvahu Cruise a je pro mě otázkou, zda by bez některých těchto scén fungoval. Akce je perfektní, o tom žádná, ale občas je prostě na efekt. Poslední bod je délka. Zde se podle mě nejvíc podepsala určitá schizofrenie filmu (spoiler:Ethan zabije zabijáka, pak se za něj vydává, někdo zfalšuje důkazy a chce dokázat, že on je tou osobou odjakživa atd... a navíc se podívejte na trailery, co ve filmu chybí). Na závěr bych pomrkl, fanoušci trailerů si jistě všimli, kolik materiálu se nedostalo do finálního střihu, dobře, bunkr a mrtví v Kašmíru, budiž, ale ten náklaďák versus vrtulník? Druhý Tie fighter z Rogue1? Jsem zvědav na bonusy a vystřižené scény. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) během natáčení filmu otěhotněla. Ačkoliv nemohla dělat ty nejtěžší kaskadérské kousky, trvala na tom, že ty lehčí si odbude sama. (JustMeeKatie)
  • Jedná se o první film ze série Mission: Impossible, v němž bylo použito oblíbené vulgární slovo „fuck“. (JustMeeKatie)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2018 v Paříži. (Varan)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama