Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (83)

Morien 

všechny recenze uživatele

Brady Corbet jede jako drak (nazvala bych jeho styl limonádovým von Trierem), ale člověk má opravdu dost času si uvědomit, jak je Natalie Portman špatná herečka. I když to není debut, tak pořád bych to zařadila do kategorie začátečnický film, a Corbet mi přijde jako zajímavý začátečník, na kterého budu dál zvědavá. Je vidět, že má dobře zvládnuté to "jak", ale jestlipak přednáší i nějakou substanci si vlastně zatím jistá nejsem. Z herců mi paradoxně přišlo nejzajímavější krátké mihnutí Christophera Abbotta. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To mám právě ráda na populární hudbě. Nechci, aby lidé zbytečně moc přemýšleli. Ale aby se cítili dobře.“ První necelou hodinku mě to celkem bavilo, a to bez větších připomínek. Musel jsem si sice zvyknout na trochu zvláštní atmosféru (na druhou stranu něčím přitažlivou), zároveň nějak přijmout to, že tragickou událost Celeste a lidé kolem ní de facto využili k nastartování kariéry, ale nic z toho nebylo vyloženě rušivé. To, co mě téměř okamžitě začalo dráždit, byl fakt, že tvůrcům „krapet“ neseděly časové posuny spolu se stářím postav v druhé půli. Když 28letá hraje starší sestru 37leté (nešlo obsadit pozdější verzi Eleanor někým „zralejším“?) a manager vypadá věkem takřka nepostihnut (maskéři si vzali dovolenou?), člověku to na dojmu moc nepřidá. Nemluvě o tom, že Natálka by mohla hrát sebelíp, ale když ta její postava byla tak nepřístupná, že se mi na ni nedařilo napojit. Takže její závěrečné vystoupení mě sice nenudilo, ale ani nijak zvlášť nestrhlo. Snad mi to má oblíbenkyně odpustí, ale stejně jako u Annihilation dávám jen lepší průměr. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekáža mi, ak dielo má výborný začiatok a odvtedy to kvalitatívne klesá nadol. Film začína mimoriadne znepokojivo a zas som si len spomenul, ako je v tej americkej demokracii na škole bezpečne. Potom prichádza prechod k speváckej kariére a náhle sek, speváčka je už veľká Natalie Portman. Lenže okrem jej herectva (ktoré miestami lezie strašne na nervy) tu máme kopec kecov o ničom a jeden zbabraný život. Je to psychologická dráma o dopadoch zlej skúsenosti z detstva na celý život, ktorá však nezasiahne. Nevytvoríte si k hlavnej postave vrúcny vzťah. Hviezda aspoň sa ukážku, že väčšina hudobných či filmových hviezd sú narušení ľudia (a fanúšikovia niekedy ešte viac). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hlavna hrdinka na zaciatku a na konci zazije nejake tragicke udalosti, ale okrem nich jej zivotny pribeh vlastne prilis zaujimavy nie je. A to ani napriek skvelemu hereckemu obsadeniu v ktorom sa objavi viacero mojich oblubenkyn. A ako bonus charizmaticky Jude Law. Ja sa asi nejakeho poriadneho filmu s Natalie, ktory by som mal chut vidiet aj druhykrat, uz nikdy nedockam. 5/10. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že jsem si to původně vykládal za životopisný příběhl Sii, nicméně jediné společné jsou drogy a chlast. Natálie přiznala, že film byl natočen za velmi malé peníze, ve kterém se prostě politicky musela ukázat avšak kvalita odvyprávěného příběhu je tak mizerná, že to nezachránila ani ona. Některé scény vypadali až moc vtipně než aby byli vážné což asi byl původní záměr. Bohužel se to nepovedlo tak jak by asi mělo. Je vidět, že i když zde hrají herci první ligu, někdy to prostě nestačí. Nicméně úvodní a konečná scéna jsou skvělé. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v New Yorku. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama