Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny, všichni za jednoho podruhé! Tentokrát o chlup slabší než jednička. I tady je zřejmé, že Lesterův postmodernismus byl poněkud omezován požadavky scénáře, což bylo ku prospěchu věci, stejně jako jeho téměř nedůstojný přístup ke klasické látce._____Mušketýři konají více motivováni láskou k sobě a dobrodružstvím než zájmem o vyšší ideály. Jsou bez konvenčního smyslu pro morálku. Královna, které slouží, je zobrazena jako povrchní a ne ideálně ctnostná. Mušketýři zapojeni do náboženských válek, které pohltily Francii koncem 16. a počátkem 17. století mohou poukazovat na absurditu konfliktu katolíky s Hugenoty, ale u La Rochelle je stejně řežou jak na běžícím pásu. Vtip marginalizuje klasiku a postavy se někdy možná ocitají až na hraně karikatury – stále ale snesitelné a vyzdvihujíci komedialitu filmu._____Ve finále nutno oba současně natáčené díly spojit do jednoho velkofilmu, který s odstupem času několika desítek let vůbec nezestárl a patří k absolutní špičce nejen komediálně laděného historického dobrodružného filmu. Produkce: Alexander, Michael and Ilya Salkind Productions ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Dumasova adaptace mušketýrského kvarteta. Výborné kostýmy a výprava, šermířské souboje skvěle zvládnuté výborné herci sedící do svých rolí jak klaďáci v čele s drsňákem Oliverem, tak záporáci, kterým vládne důstojný pán Heston - i přes různé jiné adaptace z moderní doby, Lesterova verze dodneška nepřekonaná - Jeden za všechny, všichni za jednoho ! - 85 % ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Někde v půlce sedmdesátých let se pomalu začínala rozjíždět mánie pokračování úspěšných filmů a mnohodílných sérií, což bylo do té doby výsadou jen béčkových hororů. Takže jsem rok 1974 nastartoval druhým dílem Mušketýrů dokud mám jedničku v paměti. Je to tedy spíše druhá část románu než sequel, kde nechybí nic a nikdo z originálu. Zlá trojice intrikuje, do popředí se dostává opravdu odpudivá Milady de Winter. Trošku ubylo soubojů a přibylo nablblého humoru - chůdy, souboj na ledě... no a anglická ponorka to je už opravdu moc. Na druhou stranu finále u kláštera a především závěrečný souboj jsou opravdu strhující. A režisér měl koule držet se románu skoro do konce včetně nečekaných úmrtí SPOILER Constance! SPOILER. Každopádně jsem spokojený, ač tyhle "šermovačky" uměli Francouzi či Italové lépe a i přes pár výtek se mi tohle zpracování moc líbilo. Historický film roku 1974. ()

Chase 

všechny recenze uživatele

Druhému dílu už trochu chyběl tah a nějaká silná dějová linka (v prvním díle náhrdelník) a nějak už mi tam chyběla lehkost. Celou dobu se jen k něčemu nevyhnutelně schyluje a z tohoto na psychiku náročného zchylování sem tam vyskočí parádní scéna (snídaně na hradbách). Navíc chybí hudba Michela Legranda. Na druhou stranu dostává zásadnější roli v příběhu můj oblíbenec Athos v podání Olivera Reeda. Závěr přinese potřebné emoce a Athosovy klidným hlasem pronášené osudové repliky se zaryjí do hlavy. Co mě zarazilo bylo, když jsem kdysi v televizi ve verzi s novým dabingem narazil v závěru filmu na scénu, která v původním filmu který jsem znal z vhs nazpaměť chyběla. Netuším jestli tehdy neprošla cenzurou, či co k úpravám vedlo, každopádně musím přiznat, že bez oné scény bych se obešel a původní verze se mi líbila víc. SPOILER!!! V původní české verzi chybí scéna popravy Milady. Naposledy se Milady objeví v klášteře, kdy na ní namíří Athos a řekne jí "Varoval jsem vás...Na tuto cestu nebudete potřebovat koně." Pak už se neobjeví a člověk si může snadno domyslet co se asi přihodilo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V podstate ani tu nie je čo filmársky alebo herecky vytknúť. Jedine to, že príbeh nie je príliš zaujímavý, nie som na takéto historické filmy, kde sa jedná iba o vtip a nejaká hlbšia myšlienka chýba. Preto je to u mňa iba priemer, myslím, že pred mnohými rokmi by som to vedel považovať za prvotriednu zábavu, dnes už nie. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama