Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec není špatný, i když ho natanočil takový režisér, jakým je Peter Hyams, který je spíš břídil. Filmu jasně dominují souboje, které jsou v čínské choreografii poněkud zvláštní, nicméně se na to moc dobře kouká. Z herců je jasnou jedničkou Tim Roth, jakožto Febre alias Muž v černém. Už ve filmu Rob Roy dokázal, že sečné zbraně ovládat umí. Z trojice mušketýrů je nejvýraznější D´Artagnan Justina Chamberse, o němž ten film v podstatě je. Ostatní jsou poněkud upozadění. Velmi dobrou figurou je Planchet v podání Jean-Pierra Castaldiho. Mena Suvari jako Francesca je spíš jen takovou ozdobou, ale ozdobou, na kterou se moc dobře kouká. Největší hvězdou, i když s menším prostorem, je Catherine Deneuve, která zahrála, co se zahrát dalo. A v kostýmu prosté ženy jí to moc slušelo. Mnohem víc než jako královně. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo dělal tomuhle filmu choreografii hongkongský specialista Xin Xin Xiong a je to vidět na každém souboji. Naneštěstí mu jeho práci mírně kazí režisér Peter Hyams nevhodným sestříháním těchto akčních scén. Asi aby nebylo vidět dubléry. Jinak na Dumasovu předlohu se vykašlete a budete se celkem dobře bavit. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už tolik mizerných adaptací Dumasovy klasiky, že mě tohle nijak zvlášť nevyděsilo, díky soubojům bylo aspoň na co se dívat (i když jsem se též díky nim několikrát nepříčetně rozesmála) a změnit hrdinům jména, tak by to třeba ani nebylo tak zlé, protože jinak to už s předlohou nemá společného absolutně nic. Ovšem velmi připitomělý film to je a navíc mě udivuje účast Catherine Deneuve a Tima Rotha. Mají tohle zapotřebí? ()

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Dumasovi bylo oplaceno stejnou mincí. Stejně jako Dumas "znásilnil" francouzskou historii a pošpinil její hrdiny Ludvíka XIII. a kardinála Richelieu, na vlas stejně se zachovali filmaři k jeho dílu a nenechali kámen na kameni. Mému hodnocení nepomůže ani to, když se pokusím odhlédnout od historických nesmyslů a budu hodnotit výhradně dobrodružný film. Nesympatičtí hrdinové a kopec nudy navlečený do skvostných kostýmů. Nic víc, nic míň. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všichni za jednoho, jeden za všechny. Tohle heslo slýchával D'Artagnan od malička od svého otce (a po jeho brutálním zavraždění od svého učitele a sluhy v jednom), že nemohl jinak, a jak dospěl šup do Paříže naverbovat k mušketýrům. Bohužel zjišťuje, že na historkách už je dávno leží prach, a slavní mušketýři se zabývají jen popíjením lahodného vínka a házením nožů na podobiznu kardinála Richelieu. Takhle to přece D Artagnan nemůže nechat, vypráská zlenivělé mušketýry od hospodských stolů do boje za krále a královnu, za lorda Buckinghama, ale hlavně proti kardinálovi a jeho pravé (i levé) ruce, tajemnému muži v černém (čistě náhodou vrahovi D Artagnanových rodičů) ... Uh, Alexander Dumas, kdyby toto viděl, tak by se musel otáčet v hrobě minimálně stejnou rychlostí, jako letěl film pryč z mého DVD. Což o to, Peter Hyams to asi myslel dobře - vzal původní prostředí od A.D., akorát tak moc chtěl z Mušketýra udělat trhák, že půlku vlastního námětu ořízl a do vystřižených míst vložil různé akční souboje a přestřelky. Jenže mu z toho vyšel pěknej guláš - ostatní mušketýři jsou zde k smíchu (D Artagnan to všechno zvládne přece sám), při postřelení D Artagnanovy milé padouch pěkně počká, než se jí její miláček vypláče na rameni, a pak teprve zaútočí, zabitím hlavního padoucha rázem veškerá bitva skončí, atd ... To by ale ještě nebylo tak hrozné - toto celé pak Hyams předal do rukou střihorukého Edwarda, který si dal záležet na tom, aby žádný záběr nebyl delší než půl vteřiny, takže při sledování soubojů si divák koleduje o epileptický záchvat (i když jinak choeoografie soubojů byla velmi dobrá). No jo, Dumas se asi nějakého slušného zfilmování taky nedočká ... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama