Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď štvorica superslávnych umelcov prvýkrát prehovorila ( bez spevu ), povedal som si, to bude prúser. Trápne vtípky a až príliš neherecké a fádne prejavy. Jasné, sú to speváci, povedal som si. Nie každý má talent hrať. A opačne. Lenže ono sa to s pribúdajúcimi minútami začalo všetko chovať profesionálnejšie ( inklusive aj naši Beatlesáci ), vtipnejšie ( má to pár vynikajúcich hlášok ) a svižnejšie. Tak dobre, povedal som si. A dal som 4. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Buďto jsou Brouci znační exhibicionisté nebo Richard Lester dobře vede. Nebo oboje plus mistrovská hudba a místně až absurdně vtipné scény - Lennon ve vaně, Můžete nám vrátit náš míč?, John a Millie, George v reklamní agentuře, Paulův dědeček na policejní stanici... a tak by se dalo pokračovat a pokračovat. Mám to ráda. A jak bych nazvala ten účes? Arthur. ♥♥♥♥ Zajímavým filmům dávám jedno srdíčko, srdcovkám tři srdíčka, ale Brouci dostanou čtyři, jako jediní. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Film se s několika přestávkami s ohledem na nabitý program The Beatles natáčel od 2. března do 24. dubna 1964. Režisér Richard Lester do něj zakomponoval i několik záznamů z různých reportáží a tiskovek. (Robbi)
  • Když je John Lennon novinářkou dotázán, jestli má nějaké koníčky, napíše svou odpověď na papír a ukáže jí ho. Odpověď zní: "kozy" ("tits"). (don corleone)
  • Natáčení během největší beatlemánie nebylo jednoduché. Například 3. března 1964 měli The Beatles přijet vlakem z Mineheadu na Paddington Station, ale přišla zpráva, že nádraží je doslova obleženo fanoušky. Vlak proto zastavil na West Ealing Station a Beatles byli na Paddington odvezeni vozem. Tam si sedli do nádražních pokladen, podepisovali se přítomným fanouškům a po několika minutách opět odjeli pryč. (Robbi)

Reklama

Reklama