Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Lze obhajovat nebo hanit. Můžeme být nadšení nebo otrávení. Když jsem procházel názory přispívajících, napadla mě ještě jedna věc - tenhle film si na nic nehraje. Beatles ho natáčeli v období, kdy už cítili, že s nimi kdekdo manipuluje ve jménu sypajících se sumiček a sum a podle toho se k němu taky stavěli ("Nebyl to náš film. My v něm byli jenom jako hosté!"). Nikdo z členů nikdy netvrdil, že to bylo světoborné dílo a Lennon ho dokonce veřejně shazoval. Ačkoliv byl skutečně nesmírně jednoduchý a vlastně šlo jen o to zasadit písničky Beatles do nějakého prostředí a poněkud je poslepovat, pořád si myslím, že má lepší atmosféru než většina vykalkulovaných rádoby uměleckých děl. Fanoušci Fab Four ho budou stejně milovat a připomínat si Lennonovy typické hlášky ("Dejte mi ministerstvo zahraničí, přepadli můj byt!" popřípadě "Dvě piva s citrónem a dvě piva s citrónem"), úžasně vylíčený Scotland Yard, úžasně praštěnou dvojici vědce a jeho pomocníka a pak čtyři kluky, jejichž hračičkaření dokázalo to všechno ještě jakž takž zachránit. HELP! si naštěstí na nic nehraje a možná i proto ten svůj půvab má. A jestli tu zazněly odkazy na písničky, rozhodně ta moje je You're Going To Lose That Girl, orámovaná úsporným světlem studia a cigaretovým kouřem, ze které čiší to kouzlo, které dělalo Beatles tím, čím dodnes oslovují miliony lidí na celém světě. A co lze říci závěrem? "Hej, kluci, bzučíte? Ne, díky za optání!" ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Také jste se nechali tak unést až na samou mez fantazie tímto prvním barevným filmem skupiny Beatles? Druhý z celkově čtyř oficiálních filmů Beatles a pro mě, bohužel, v oblíbenosti až ten třetí...Jasně, vede ten první téměř dokumentární Perný den, poté psychedelická Žlutá ponorka a pak řadím až Help a až poslední je úlet opět psychedelický, ale takový skoro až poloamatérský, The Magical Mystery Tour režírovaný Paulem. Pomoc nemá takřka nic společného se životem jako takovým této hvězdné čtveřice, jak tomu právě bylo v jejich prvním filmu, o to více se v tomto filmu vyzdvihuje jejich působivé hudební poselství. Ano, film je nezapomenutelný díky legendárním a nesmrtelným písním jako titulní Help, Ticket To Ride nebo You're Gonna Lose That Girl a i když má také nějakou ucelenější dějovou linku, samozřejmě velkou měrou spoléhá na popularitu této hvězdné čtyřky...Film je sice dost samoúčelný, ale na druhou stranu zde nechybí humor, akce, napětí ani trocha mysticismu. Kritika sice hodnotí film výš než Perný den, ale já jsem přeci jenom spíš pro ten první film ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

B L B O S T. Já jen čekal, kdy se zjeví Zohan či pan účetní se svou Opičkou. Ale musím ocenit režiséra, na děj mu zjevně stačila pauza na oběd. Ještě, že tam byla ta hudba. Mimochodem doporučuji ke shlédnutí žákům druhého stupně základní školy - zeměpis budou mít v malíku (v přeneseném slova smyslu). 55% ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych si snad mohla pouštět pořád dokola. Spolu s perným dnem je tohle prostě srdcovka. Dokonale humorné scény (např. každý jde zvlášť ke svým dveřím/domu - a přitom vchází všichni do jednoho pokoje) a neskutečné hlášky napříč celým filmem, prostě zábavná a odpočinková podívaná :) Přidejte si k tomu skvělou hudbu Beatles - a široký úsměv od ucha k uchu :) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 byl zvuk i obraz filmu kompletně restaurován a vydán s několika bonusy na DVD nosiči. Vydány byly celkem tři DVD verze, dvě jsou určené pouze pro USA a Kanadu, jedna pak pro zbytek světa. (lioncel)
  • Beatles poprvé ve filmu vejdou do svého "čtyřdomu" a John Lennon bere z knihovny útlou publikaci. Jedná se o jeho druhý literární počin "A Spaniard In The Works". Když později ulehá do svého lůžka pod úrovní podlahy, můžeme si všimnout, že už tam několik stejných knížek leží. (Robbi)
  • Kdeže všude to Beatles natáčeli? Nahrávací studio jim filmaři postavili ve twickenhamských ateliérech, alpskou sekvenci vytvořili v rakouském Obertauernu, vojenské cvičiště bylo situováno do Wiltshire, na Bahamách vrčely kamery v Balmoralu a na Paradise Island. (Robbi)

Reklama

Reklama