Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tahle místy až dadaistická, ale spíše jen dobově ztřeštěná hudební komedie staví svůj úspěch především na dvou faktorech - 1. na beatlemánii (tenhle film je její marketingový důsledek), čili nesmírné oblibě ústřední čtveřice nejen v Anglii zbožňovaných muzikantů (a na tom, že stačí obsadit hochy z Liverpoolu a kasovní úspěch je zajištěn) 2. na dobové oblibě podobně ztřeštěných špionských komedií, jejímiž asi erbovními představiteli jsou komedie o Růžovém panterovi s fenomenálním Peterem Sellersem, a v meritu věci vlastně také navazují na sérii o britském agentu Jamesu Bondovi, jehož mnohé peripetie s nepřátelskými agenty jakoby z oka vypadly peripetiím, které mají The Beatles. Když budeme hledat styčné plochy humoru, s nímž operují tvůrci filmu Help, jisté stopové množství humoru kupříkladu takových Monty Pythonů a tedy specificky britského vidění reality jakožto projevu dobové britské nadvlády a evolučního triumfu (reflektované v mnoha projektech BBC) bychom tu také jistě našli (viz Všeobecně známý palác atd.)... Help se jistě nevyrovná fenomenální Žluté ponorce a nebýt hudební složky, šlo by v podstatě o praštěnou, ale nudnou a omšelou komedii, každopádně The Beatles jsou fenoménem, který na sebe nabalil a dokázal unést ledacos... Z odstupu více než 40 let hodnotím mírně nostalgicky jako slušný nadstandard, kdybych ale byl současníkem tohoto snímku, nevím, nevím, jestli by mi nesymbolizoval úpadkovost středního proudu. Prostě nebýt to Brouci... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže mňa (najmä kvôli môjmu veku) beatle-mánia obišla a ich tvorbu si vypočujem snáď len vtedy keď rodičia vyhrabú nejaké staré vykopávky a spomínajú, tak som sa bál aká bude reakcia najmä na hudobný potenciál filmu. A možno je to aj dobre, že Beatles sa ku mne nedostáva viac sporadicky, lebo tá hudba je tým pádom pre mňa menej vtieravá a cez film si tých pár songov rád vypočujem. Čo sa však týka mimomuzikálového hodnotenia, to vnímam tiež pomerne pozitívne. Humor je naozaj pomerne pythonovský a tým pádom aj pre mňa prijateľný a postačujúci. Takže film určite nepotrebuje zachrániť. 70%. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Perném dni jsem se na Pomoc šíleně těšil a o to horší je to zklamání. Zatímco Perný den zachycoval s velikou nadsázkou jeden den v životě Beatles, v Help po nich celý film jde šílený gang uctívačů bohyně Kalí kvůli prstenu a dva ještě šílenější vědci. Zápletka řídká a postupem času čím dál debilnější (možnosti fanatiků, neschopnost policie). Já mám rád komedie aspoň trošku ukotvené v realitě a pokud ne, tak aspoň vtipné takovým tím způsobem ala Žhavé výstřely. Navíc je to mizerně natočené se spoustou šílených střihů a zmanetě zrychlených záběrů. Ani jako velký fanda Beatles nejsem spokojen, Beatlesáci neměli v roce 1965 takovou nálož hitů jako o rok dřív a na filmu se to projevuje. Jsou tu dva megahity Help a Ticket to Ride (Help si zasloužila aspoň nominaci na Oskara!) a zbytek slušně zahrané, pěkně zazpívané absolutně neznámé písničky nejen dle mě, ale i z hlediska hitparád (You're Going to Lose That Girl, You´ve Got To Hide Your Love Away, I Need You, Night Before, Another Girl). Ať přimhuřuji oči jak chci, na víc jak 3* to není. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kde Beatles pronásleduje kvůli prstenu jakási sekta, která chce toho, kdo má ten prsten obětovat jejich bohyni, jenže ho má zrovna chudák Ringo a nejde mu sundat. Všichni tu bizarně pobíhají po nahodilých místech, dělají kraviny, uklidňují tygry Ódou na radost, občas něco zazpívají, občas Ringa polijí červenou barvou nebo taky Beatles v tanku a je tam toho mnohem, mnohem víc. Na rozdíl od Magical Mystery Tour to ale je v takové míře, že je to absurdně zábavné a má to nějaký děj, díky čemuž to baví, ale neotravuje a ani nenudí. Naopak se u toho člověk opravdu baví a těší se, co se objeví teď. Pravda, dokonalosti vrcholu absurdního humoru, jaký je v seriálu Mighty Boosh, to nedosahuje, ale i tak je fajn film, který baví, funguje a nenudí. Aspoň teda mě nenudil. Ještě do toho máte skvělou hudbu od Beatles. 5* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad omámeni úspěchem Perného dne, dali se Brouci podruhé dohromady s Richardem Lesterem a svým fanouškům připravili k nové desce dárek v podobně těžko ukoukatelného devadesátiminutového videoklipu. Zápletka spočívá ve snaze jisté skupiny podivných lidí získat vzácný prsten z Ringovy ruky. Vršení ztřeštěných situací a hlášek nedávajících smysl (nikoliv vtipným způsobem) je občas přerušeno nějakou písní, jež s okolním děním vůbec nesouvisí. Hoši se zjevně bavili, já, až na jednu výjimku (Alpy), nikoliv. Perný den, fungující na podobném principu, alespoň obsahoval jakž takž normální humor (tedy: bylo patrné, čemu se smát) a nedějovost dokázal zužitkovat ve svůj prospěch. Help! je již zcela neukotveným, z řetězu odpoutaným řáděním. Jeho jediný přínos bych viděl v raném prezentování později nadužívaných možností rapidmontáže. 40% Zajímavé komentáře: genetique, Radek99 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)
  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu vyrobila a rozeslala plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)
  • Když Beatles usednou v indické restauraci ke stolu, přepadnou stoupenci bohyně Kailí původní původní kapelu a spustí instrumentální verzi písničky "A Hard Day's Night". (Morien)

Reklama

Reklama