Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna velká zásadní výtka, která se kupodivu netýká šíleného děje (ten bych s přimhouřením obou očí přežil), ale boužel samoúčelnosti songů, které jsou do filmu násilně vpraveny a jsou tam vlastně zbytečně, protože v kontextu děje nedávají vůbec žádný smysl. Oproti Hard Day´s Night velký krok zpátky. 4.5/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kde Beatles pronásleduje kvůli prstenu jakási sekta, která chce toho, kdo má ten prsten obětovat jejich bohyni, jenže ho má zrovna chudák Ringo a nejde mu sundat. Všichni tu bizarně pobíhají po nahodilých místech, dělají kraviny, uklidňují tygry Ódou na radost, občas něco zazpívají, občas Ringa polijí červenou barvou nebo taky Beatles v tanku a je tam toho mnohem, mnohem víc. Na rozdíl od Magical Mystery Tour to ale je v takové míře, že je to absurdně zábavné a má to nějaký děj, díky čemuž to baví, ale neotravuje a ani nenudí. Naopak se u toho člověk opravdu baví a těší se, co se objeví teď. Pravda, dokonalosti vrcholu absurdního humoru, jaký je v seriálu Mighty Boosh, to nedosahuje, ale i tak je fajn film, který baví, funguje a nenudí. Aspoň teda mě nenudil. Ještě do toho máte skvělou hudbu od Beatles. 5* ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce vykalkulovaná záležitost, která staví na hvězdné, fenomenální popularitě Beatles. Scénář je řiďoučký a v podstatě i hloupoučký, herecké výkony nevalné, ale o nic z toho tu nejde. Ten film vznikl kvůli hudbě a scénář tvoří vlastně jen spojovací můstek pro pásmo písniček. Koneckonců, proč ne. Pro fanoušky Brouků povinnost, pro ty ostatní zajímavý popkulturní fenomén a doklad doby. Celkový dojem 55 %. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky výhradně za tváře členů skupiny Beatles a samozřejmě za skvělé skladby. Film samotný po stránce dialogů dost pokulhává, (ne)herecké výkony brouků - neherců nelze hodnotit. Smyslem tohoto filmu jistě ale nebyla snaha vytvořit něco filmově dokonalého, ale pouze zvýšit u teenagerů popularitu Beatles a prodávanost hudebních nosičů. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Beatles by si tohle asi neměli nechat ujít, ale pro ty ostatní - jako jsem já -, kteří Beatles neposlouchají, to taková nutnost rozhodně není. Takové silné "herecké" obsazení má asi nalákat diváky, že by to mohlo být super, když tam hraje jedna z jejich oblíbených skupin. Třeba jo, ale to je tak jediné, na co se jde těšit. Zápletka by ještě docela šla, ale dějově to stojí za houby - celé mi to přišlo docela povrchní, bez jakéhokoli většího "vykreslení" dějové stránky. Asi se mám spokojit s tím, že Ringo má prsten, který nejde sundat a že to má něco společného se smrtí či co.. nevím. Ještě že je to okořeněno tím britským humorem, který úroveň filmu zvedá výš, než by si zasloužil. O zábavu je rozhodně postaráno, což je jen dobře (ke konci už to ovšem taky slábne). A kdo by se těšil na to hlavní - Beatlesácké písničky -, tak ten taky zrovna dvakrát nadšen nebude, protože je jich tu jako šafránu. Když si to shrnem, tak z toho výjde naprosto nevyvážený mix, na který se jde vcelku bez problému koukat. Avšak pokud nejste fanouškem britského humoru, radši to ani nezkoušejte.... 5.5/10 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu vyrobila a rozeslala plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)
  • Kdeže všude to Beatles natáčeli? Nahrávací studio jim filmaři postavili ve twickenhamských ateliérech, alpskou sekvenci vytvořili v rakouském Obertauernu, vojenské cvičiště bylo situováno do Wiltshire, na Bahamách vrčely kamery v Balmoralu a na Paradise Island. (Robbi)
  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno